Bol AlgemeenBol Algemeen

Hoera, we zijn dóór...... Worteltjessoep met kerrie

Vinden jullie dit ook niet dé week voor worteltjessoep?  
We wensen het Nederlands Elftal heel veel succes zaterdag!

Chantal maakte dit heerlijke recept:

Deze soep is zacht, zoet, toch hartig en iets kruidig van smaak. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt.

Ingrediënten voor 4 personen:
3 el olie
2 middelgrote uien
400 gram wortels
1 tl kerriepoeder
1 tl honing of suiker
1-1½ groentebouillonblokjes of
800 ml heet water
snufje peper
10 gram peterselie (20 takjes)

Bereiding:
Pel de uien en snijd ze in stukjes van 1 centimeter.
Schil de wortels met behulp van een dunschiller en snijd ze ook in stukjes van 1 cm.
Verhit de olie en bak de uien op matig vuur gedurende 3 minuten terwijl je regelmatig roert.
Bak de wortels en het kerriepoeder mee gedurende 2 minuten en roer af en toe.
Voeg de honing toe en bak alles nogmaals 1 minuut.
Schenkt het water erbij en doe de bouillonblokje(s) in de pan, laat alles 10 minuten zachtjes koken op laag vuur.
Snijd ondertussen de peterselie fijn.

Pureer de soep ongeveer 1 minuut met een staafmixer tot hij helemaal glad is.
Verdeel de soep over vier borden en bestrooi elk bord met peterselie.

Eet smakelijk!

Reacties