04 juli 2014

Salade van koolrabi en appel

Het assortiment groenten en fruit bij de Lidl wordt steeds uitgebreider. Onlangs kocht ik er bijvoorbeeld een kleine koolrabi en een grote zoete aardappel (bataat).
Hoewel ik vaak en graag kook, ben ik ook niet erg bekend met deze 'vergeten groenten'. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, want ze zijn zeer betaalbaar en gezond!

Ter informatie:
Koolrabi kan zowel rauw als gekookt worden gegeten. Deze energie-arme groente, 105 kJ/100g, is rijk aan bouwstoffen zoals vitamine B, vitamine c, kalium en magnesium. (Deze salade is dus niet geschikt voor mensen die weinig kalium mogen gebruiken.)

Ingrediƫnten:
1 koolrabi
1 el bieslook
40 gram pecannoten
2 el citroensap
1 tl mosterd
1 el gembersiroop
4 el olijfolie
1 friszoete appel

Bereiding:
Klop een dressing van de olie, citroensap, mosterd en gembersiroop.
Schil de koolrabi en snijd hem in zeer dunne plakken. Snijd de plakken vervolgens in dunne repen (julienne). Meng met de dressing.
Was een (liefst biologische) appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in dunne plakken. Ook deze plakken moeten daarna weer in repen worden gesneden. De reepjes koolrabi en appel moeten ongeveer gelijk van dikte zijn. Schep ook de appel door de salade.
Hak de noten (op een paar na) in grove stukken en verdeel ze door de salade. Leg de bewaarde noten op de salade als je hem serveert.

1 opmerking: