Dit gerecht is prima op je fornuis in de keuken te bereiden, maar nog leuker is het natuurlijk om het op de BBQ te doen!
Bestrijk de groenten met de olie als voordat je ze op de BBQ legt.
Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 courgette
1 aubergine
4 tl olijfolie
100 gram Griekse yoghurt
3 takjes verse tijm
1 citroen
versgemalen peper
5 gram verse muntblaadjes
t tl zout
Snijd de courgette en aubergine in de breedte schuin in plakken en bestrooi de plakken met zout. Laat ze een kwartietje liggen (bijvoorbeeld in een zeef) zodat een deel van het vocht uit de groenten trekt. Veeg de plakken daarna goed af met keukenpapier en dep ze droog. Maal er verse peper overheen.
Verwarm in 2 grote koekenpannen elk 2 tl olijfolie. Bak hierin de courgette en aubergine in ongeveer 10 minuten aan beide zijden goudbruin.
Hak de muntblaadjes en meng ze met de yoghurt. Maal er een snufje verse peper doorheen en rasp een kwart van de citroen boven de saus. Meng goed.
Verdeel over iedere pan 1 takje tijm (alleen de blaadjes) als de groenten klaar zijn.
Leg ze nu dakpansgewijze op een schaal. Verdeel de helft van de yoghurt over de groenten. Strooi de laatste tijm erover en rasp nog wat extra citroenschil als garnering (en voor de smaak natuurlijk!)
Bestrijk de groenten met de olie als voordat je ze op de BBQ legt.
Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 courgette
1 aubergine
4 tl olijfolie
100 gram Griekse yoghurt
3 takjes verse tijm
1 citroen
versgemalen peper
5 gram verse muntblaadjes
t tl zout
Snijd de courgette en aubergine in de breedte schuin in plakken en bestrooi de plakken met zout. Laat ze een kwartietje liggen (bijvoorbeeld in een zeef) zodat een deel van het vocht uit de groenten trekt. Veeg de plakken daarna goed af met keukenpapier en dep ze droog. Maal er verse peper overheen.
Verwarm in 2 grote koekenpannen elk 2 tl olijfolie. Bak hierin de courgette en aubergine in ongeveer 10 minuten aan beide zijden goudbruin.
Hak de muntblaadjes en meng ze met de yoghurt. Maal er een snufje verse peper doorheen en rasp een kwart van de citroen boven de saus. Meng goed.
Verdeel over iedere pan 1 takje tijm (alleen de blaadjes) als de groenten klaar zijn.
Leg ze nu dakpansgewijze op een schaal. Verdeel de helft van de yoghurt over de groenten. Strooi de laatste tijm erover en rasp nog wat extra citroenschil als garnering (en voor de smaak natuurlijk!)
Reacties
Een reactie posten