18 augustus 2014

Gewokte groenten met zwarte bonen en oestersaus

Omdat ik in dit gerecht zwarte bonen gebruik eet ik hierbij geen rijst meer. De zwarte bonen leveren voldoende koolhydraten. Het kan natuurlijk wel :) Ook een biefstuk of stukje kipfilet smaken er heerlijk bij!
Aan dit gerecht heb ik oestersaus toegevoegd.
Het is raadzaam om oestersaus bij een Chinese toko te kopen, en niet bij de supermarkt. De oestersauzen uit China zijn véél lekkerder dan die uit de Nederlandse fabriek!

Ingrediënten voor 4 personen:
3 middelgrote preien
1 rode peper
250 gram champignons
3 tenen knoflook
± 250 gram zwarte bonen in blik
2 el oestersaus
2 el groentebouillon
3 el olijfolie

Maak de prei schoon en snijd hem in stukken van ongeveer 6 cm lengte.
Breng een pan met water in de kook en blancheer de prei 2 minuten. Giet af in een vergiet en spoel de prei af met koud water. Laat een beetje afkoelen. Snijd de repen prei nu in de lengte in vieren. Dit is even wat gepriegel, de prei is glibberig.

Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Snipper de knoflook en snijd de peper in ringen. Verwijder de zaadjes uit de peper als je het niet te pittig wilt. Spoel de zwarte bonen af in een vergiet en laat uitlekken.

Verhit de olie in een wok en bak op middelhoog vuur de knoflook met de rode peper ongeveer 1 minuut. Voeg nu de champignons toe en bak deze 2 minuten mee. Nu kan de prei erbij. Laat samen nog 4 minuten bakken. Voeg vervolgens de oestersaus en bouillon toe en roer goed door. Doe nu als laatste de zwarte bonen erbij en blijf roeren tot alles goed warm is.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten