08 september 2014

Portobello-burger

Een broodje hamburger kent iedereen... Maar wat als je van hamburgers houdt en niet van brood? Natuurlijk lust ik ook best een los hamburgertje, maar deze variatie vond ik ook wel erg leuk!

Met onderstaande hoeveelheden maak je 2 kleine hamburgers. Wil je een grote burger? Verdubbel de hoeveelheden dan!

Ingrediënten voor 2 burgers:

150 gram rundergehakt
1/4 ei
1/2 tl mosterd
1 1/2 el amandelmeel
1/2 tl worcestersaus
versgemalen peper
1 tomaat
1/2 ui
4 portobello's
olijfolie

Bereiding:
Bestrijk de portobello's met olijfolie en grill ze aan beide kanten op de BBQ of in een grillpan. Zorg dat ze gaar zijn en niet alleen grillstrepen hebben. Neem hiervoor rustig de tijd en keer de portobello's regelmatig.
Meng ondertussen het gehakt met het ei, mosterd, amandelmeel, worcestersaus en peper. Maak hier 2 ballen van en druk deze plat.
Bestrijk de hamburgers met olie en bak ze op de BBQ of in een grillpan in ongeveer 15 minuten bruin en gaar. Laat de hamburgers nog 3 minuten rusten. Gebruik je een grillpan? Warm de portobello's dan ondertussen nog even door. Op de BBQ kun je alles tegelijk bereiden.

Zet 2 borden klaar en leg een portobello met de hoed naar beneden. Leg hierop een hamburger en leg nu de andere portobello met de hoed omhoog erop. Versier je burger met ui, tomaat, augurk of sla...

Tip: Steek satéprikkers door het geheel om alles netjes op z'n plaats te houden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten