Maak je je saus voor de pasta nog altijd met een pakje of zakje mix? Neem dan nu eens de stap om het helemaal zélf te maken! Een pure saus zonder conserveermiddelen en smaakversterkers.
Dit recept is bewust gemaakt voor meerdere keren. De saus laat zich namelijk heel goed invriezen. Bereid dus een extra grote portie en maak het jezelf later nog eens makkelijk!
Verhit een grote (gietijzeren) pan en roerbak het gehakt. Voeg de uien en de knoflook toe en bak deze even mee. Doe nu de plakjes champignon, de paprika en de kruiden erbij en laat alles 5 minuten bakken.
Maak ondertussen de blikken met gepelde tomaten open en hak de tomaten in grote stukken. Probeer zo min mogelijk vocht te verliezen. Voeg de tomaten, het sap en de tomatenpuree toe en roer alles goed door. Doe de balsamico-azijn erbij en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Laat de saus op laag vuur ongeveer 1 uur zachtjes pruttelen zodat er een mooie, dikke saus ontstaat.
Serveer de saus met pasta of bijvoorbeeld met courgette-spaghetti!
Dit recept is bewust gemaakt voor meerdere keren. De saus laat zich namelijk heel goed invriezen. Bereid dus een extra grote portie en maak het jezelf later nog eens makkelijk!
Ingrediënten (10-15 porties):
1,5 kilo half-om-half-gehakt
250 gram champignons
1 rode paprika
4 uien
1 bol knoflook
4 blikken gepelde tomaten
2 grote blikjes tomatenpuree
1 el balsamico-azijn
1 el verse tijmblaadjes
1 el gehakte verse rozemarijnblaadjes
1 tl gedroogde salie
versgemalen peper
250 gram champignons
1 rode paprika
4 uien
1 bol knoflook
4 blikken gepelde tomaten
2 grote blikjes tomatenpuree
1 el balsamico-azijn
1 el verse tijmblaadjes
1 el gehakte verse rozemarijnblaadjes
1 tl gedroogde salie
versgemalen peper
Bereiding:
Snipper de uien en de knoflook. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Maak blokjes van de paprika.Verhit een grote (gietijzeren) pan en roerbak het gehakt. Voeg de uien en de knoflook toe en bak deze even mee. Doe nu de plakjes champignon, de paprika en de kruiden erbij en laat alles 5 minuten bakken.
Maak ondertussen de blikken met gepelde tomaten open en hak de tomaten in grote stukken. Probeer zo min mogelijk vocht te verliezen. Voeg de tomaten, het sap en de tomatenpuree toe en roer alles goed door. Doe de balsamico-azijn erbij en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Laat de saus op laag vuur ongeveer 1 uur zachtjes pruttelen zodat er een mooie, dikke saus ontstaat.
Serveer de saus met pasta of bijvoorbeeld met courgette-spaghetti!
Ziet er goed uit. Kan ik voor de paprika ook bijvoorbeeld bleekselderij gebruiken, of heb je een ander idee? Ik kan namelijk niet tegen paprika :-(
BeantwoordenVerwijderenJa hoor, dat kan zeker! Je kunt ook kiezen voor prei of extra champignons.
VerwijderenDeze staat nu op het vuur te pruttelen.
BeantwoordenVerwijderenwil er courgette lasagne van maken.......en de rest van de saus in de vriezer.. :-)
Lekker! Laat je me weten wat je ervan vond? Wel wat zout toevoegen hoor :-)
Verwijderen