Recept van Chantal:
Dit recept is bedacht door mijn moeder. Ze maakt deze soep al vele jaren voor de hele familie.
In een handomdraai maak je met dit recept voor 8-10 personen heerlijke tomatensoep. Natuurlijk kun je het recept ook halveren als je met minder mensen eet. De soep is niet heel erg geschikt om in te vriezen door de roomkaas maar het kan wel, al wordt de struktuur na 't ontdooien iets korrelig. In de koelkast kun je deze soep makkelijk enkele dagen bewaren.
Ingrediƫnten:
3-4 el olijfolie
500 gram uien
2 blikken (biologische) gepelde tomaten
200 gram roomkaas naturel
2-3 bouillonblokjes
1 liter warm water
Snufje peper
10 flinke stengels bieslook of meer naar smaak.
Bereiding:
Pel de uien en verwijder de harde kern, snijdt ze vervolgens in partjes van 1 cm.
Verhit de olie in een grote pan en bak de uien op zacht tot medium vuur gedurende ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn maar nog niet kleuren. Stoof dan de tomaten met het sap 2 minuten mee.
Voeg vervolgens de roomkaas, bouillonblokjes, het water en de peper toe en laat het geheel 30 minuten heel zacht koken.
Knip ondertussen de bieslook fijn met een (kruiden)schaar. Pureer soep breng hem eventueel op smaak met extra peper en zout.
Verdeel de soep over de borden en bestrooi met bieslook.
Tips voor variatie:
- Bak eens 300 gram kleine kipfiletblokjes met paprikapoeder terwijl de soep kookt en verdeel deze over de borden voordat je ze met bieslook garneert.
- Een pluk alfalfa in de soep smaakt prima.
- Vervang de bieslook door heel fijn gesneden lente-ui of prei.
- Neem een paar takjes peterselie in plaats van bieslook.
Eet smakelijk!
Dit recept is bedacht door mijn moeder. Ze maakt deze soep al vele jaren voor de hele familie.
In een handomdraai maak je met dit recept voor 8-10 personen heerlijke tomatensoep. Natuurlijk kun je het recept ook halveren als je met minder mensen eet. De soep is niet heel erg geschikt om in te vriezen door de roomkaas maar het kan wel, al wordt de struktuur na 't ontdooien iets korrelig. In de koelkast kun je deze soep makkelijk enkele dagen bewaren.
Ingrediƫnten:
3-4 el olijfolie
500 gram uien
2 blikken (biologische) gepelde tomaten
200 gram roomkaas naturel
2-3 bouillonblokjes
1 liter warm water
Snufje peper
10 flinke stengels bieslook of meer naar smaak.
Bereiding:
Pel de uien en verwijder de harde kern, snijdt ze vervolgens in partjes van 1 cm.
Verhit de olie in een grote pan en bak de uien op zacht tot medium vuur gedurende ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn maar nog niet kleuren. Stoof dan de tomaten met het sap 2 minuten mee.
Voeg vervolgens de roomkaas, bouillonblokjes, het water en de peper toe en laat het geheel 30 minuten heel zacht koken.
Knip ondertussen de bieslook fijn met een (kruiden)schaar. Pureer soep breng hem eventueel op smaak met extra peper en zout.
Verdeel de soep over de borden en bestrooi met bieslook.
Tips voor variatie:
- Bak eens 300 gram kleine kipfiletblokjes met paprikapoeder terwijl de soep kookt en verdeel deze over de borden voordat je ze met bieslook garneert.
- Een pluk alfalfa in de soep smaakt prima.
- Vervang de bieslook door heel fijn gesneden lente-ui of prei.
- Neem een paar takjes peterselie in plaats van bieslook.
Eet smakelijk!