Deze salade zou je ook een salade niçoise kunnen noemen... Hij bevat namelijk vis, groenten en ei.
Met onderstaande hoeveelheden heb je voldoende voor een lunch voor 2 personen. Als je het als bijgerecht serveert kun je er met 4 personen van genieten.
Ingrediënten voor 2 personen:
400 gram haricots verts
10 gedroogde tomaten
150 gram tonijn (uitgelekt)
3 eieren
30 gram mayonaise
10 gram citroensap
2 tl kappertjes
peper
zout
Bereiding:
Maak de boontjes schoon en verwijder eventueel de puntjes. Kook ze in ongeveer 6-8 minuten beetgaar. Kook de eieren. Laat afkoelen en pel ze. Snijd ieder ei in vier parten.
Verdeel de haricots verts over twee borden of doe ze in een schaal. Schep de tonijn over de sperziebonen.
Snijd de tomaatjes in drieën en leg ze verdeeld op het bord. Schik de partjes ei erbij. Doe nu de kappertjes erop.
Meng in een kommetje de mayonaise met het citroensap en serveer de dressing apart.
Met onderstaande hoeveelheden heb je voldoende voor een lunch voor 2 personen. Als je het als bijgerecht serveert kun je er met 4 personen van genieten.
Ingrediënten voor 2 personen:
400 gram haricots verts
10 gedroogde tomaten
150 gram tonijn (uitgelekt)
3 eieren
30 gram mayonaise
10 gram citroensap
2 tl kappertjes
peper
zout
Bereiding:
Maak de boontjes schoon en verwijder eventueel de puntjes. Kook ze in ongeveer 6-8 minuten beetgaar. Kook de eieren. Laat afkoelen en pel ze. Snijd ieder ei in vier parten.
Verdeel de haricots verts over twee borden of doe ze in een schaal. Schep de tonijn over de sperziebonen.
Snijd de tomaatjes in drieën en leg ze verdeeld op het bord. Schik de partjes ei erbij. Doe nu de kappertjes erop.
Meng in een kommetje de mayonaise met het citroensap en serveer de dressing apart.
Reacties
Een reactie posten