Bol AlgemeenBol Algemeen

Dadel-notenreep met boekweit

Iedere zichzelf respecterende food-blogger heeft tegenwoordig wel een gezonde energiereep op zijn/haar blog staan. Omdat er al zoveel recepten in omloop zijn vond ik het tot nu toe niet nodig er nog een bij te maken. Maar ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan...
Vorige week ging ik aan de slag met een zelfbedacht recept. Het eerste resultaat was zeer smakelijk, maar leek meer op muesli dan op repen, zo brokkelig was het. Ik had de smaak te pakken en probeerde het direct opnieuw. Poging twee was helemaal geslaagd en zó lekker dat ik het recept tóch met jullie deel...

Ingrediënten voor 8 repen:
75 gram ontpitte dadels
50 gram gemengde noten
75 gram boekweitvlokken
25 gram honing
40 gram roomboter
2 el water
50 gram pindakaas

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C
Verwijder zo nodig de pitten uit de dadels.
Vermaal in de (grote) hakmolen van je staafmixer de dadels. Voeg nu de noten toe en maal deze even mee. Het hoeft geen poeder te worden maar het moet niet al te grof blijven. Hoe grover, hoe eerder de reep uit elkaar valt. Voeg nu de boekweitvlokken toe.
Smelt in een pannetje de pindakaas met de honing, water en boter tot het vloeibaar is.
Giet dit bij de overige ingrediënten in de kom. Maal alles nu nog even door elkaar.
Schep het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm en druk het stevig aan.
Bak het mengsel 20 minuten op 180 °C. Haal de vorm uit de oven en laat het afkoelen.
Je kunt nu heel makkelijk de koek uit de vorm halen door het bakpapier omhoog te trekken. Snijd de koek in 8 mooie gelijke repen.


Tip:
Ik gebruik deze staafmixer en ben daar zeer tevreden over!