19 februari 2015

Rusten of relaxen?

Hoewel ik geen drukke baan heb en veel thuis ben, kan ik toch ook echt genieten van een momentje rust... Uitrusten is namelijk wat anders dan relaxen... In de afgelopen maanden heb ik al mijn recepten voor het kookboek Natuurlijk samen koken diverse keren gemaakt en ze ook allemaal uitgebreid op de foto gezet. Dat fotograferen van een gerecht kostte soms meer tijd dan de bereiding!

Uitrusten had ik dus deze maanden lichamelijk vaak hard nodig, maar geestelijk helemaal niet. Die lichamelijke rust voelt dan ook gedwongen en lang niet altijd prettig.

Toch neem ik af en toe ook heel bewust mijn relaxmomentje... Lekker in mijn luie stoel zitten met een kop verse muntthee en een kook-magazine, ja dát noem ik relaxen!!

Kunnen jullie daar ook zo van genieten? En welk blad lezen jullie dan het liefst?

8 opmerkingen:

 1. Als een hobby 'foodie' kan ik enorm genieten om in de keuken te staan en een drie of vier gangen menu samen te stellen. Ook na een drukke dag of volle week. Ik beken dat ik mijn kookboeken heb verwaardeloosd de afgelopen maanden maar het moment van het weer oppakken ervan zit er snel aan te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig kan ik me daar als mede-foodie alles bij voorstellen Anita! Ik vind het daarom soms best moeilijk dat juist dingen die ontspannen (lekker koken!) mij toch veel lichamelijke energie kosten. De balans vinden tussen positieve energie opdoen en lichamelijk te moe worden is soms moeilijk!

   Verwijderen
 2. Sinds een tijdje volg ik je blog, omdat de recepten simpel te maken én heerlijk zijn. Al verschillende keren heb ik een recept van je gebruikt. Mijn huisgenoten hebben er van genoten, net als ikzelf. (H)eerlijk en puur. Geen pakje of zakje. Ideaal voor jongste zoon, die een prikkelbare darm heeft.
  Het regeltje :gedwongen lichamelijke rust" raakt me....eindelijk iemand die precies verwoordt wat mij soms zo frustreert. Dat ken ik.....Sterkte ermee.
  Heel goed dat je heel bewust relaxmomentjes pakt! Meestal pak ik geen tijdschrift, maar ga ik gewoon een beetje naar buiten zitten kijken.....(mijn stoel staat vaak op onze tuin "gericht",vogeltjes kijken.)
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed om te horen dat ik niet enige ben die hiermee worstelt Jannie! Soms wordt me gevraagd of de positieve energie die ik krijg van leuke dingen niet opweegt tegen de vermoeidheid van de inspanning. Helaas niet altijd dus!

   Verwijderen
 3. Voor mijn verjaardag kreeg ik het tijdschrift Roots. Mooie foto's en verhalen over de natuur. Die ligt in de woonkamer. Verder ben ik begonnen met kleurplaten voor volwassenen. Heerlijk, na een kwartiertje is mijn hoofd leeg of weet ik exact wat ik nu nog moet doen. Echt een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie weet ga ik dat dan toch nog eens proberen Marian! Het zou wel betekenen dat ik er rustig bij kan gaan zitten... Rustig zitten is niet echt mijn ding maar heb het vaak wel hard nodig. Ik houd het in gedachten!

   Verwijderen
 4. Hoi Martine,

  Wat een lekkere recepten en leuke keukentips staan er op je blog. Jouw boek wordt vast een toppertje! Ik ben er heel benieuwd naar... Groetjes Bonsonge

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik hoop dat je de informatie die je zocht over het boek hebt kunnen vinden. In de komende maanden volgt er overigens nog meer informatie over de inhoud en auteurs van het boek 'Natuurlijk samen koken'. Op mijn blog blijven komen dus..
   Je kunt mijn blog overigens ook op facebook volgen op https://www.facebook.com/Dekeukenvanmartine.

   Verwijderen