
Ingrediënten:
1 pot kikkererwten (200 gram)
1 el paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
halve tl zout
1 el olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rooster hierop de kikkererwten 10 minuten.
Roer in een schaaltje de paprikapoeder, knoflookpoeder, het zout en de olie door elkaar. Schud de kikkererwten in de marinade en schep het geheel goed om. Verdeel ze nu opnieuw over de bakplaat en rooster de erwten nog 25 tot 40 minuten totdat ze knapperig zijn. Schud ze tijdens het bakken regelmatig even om. De erwten moeten knapperig maar niet te hard worden. Laat ze afkoelen voordat je ze serveert. (Let op: per merk kikkererwten kan de bereidingstijd wisselen. De 'nootjes' worden nog wat knapperiger als ze afgekoeld zijn.)
Op de achtergrond zie je de adoptieroman 'Carmen', geschreven door mijn man Arie de Ruiter. Warm aanbevolen!