Bol AlgemeenBol Algemeen

Snelle roerbakschotel van gehakt, taugé en komkommer

Het klaarzetten en afwegen van de ingrediënten van dit gerecht kost meer tijd dan het maken zelf, zo ontzettend snel is het klaar! Een ideale maaltijd als je alleen thuis bent of haast hebt...
Natuurlijk kun je het recept ook voor meerdere personen klaarmaken...

Ingrediënten voor 1 persoon:
100 gram rundergehakt
100 gram komkommer
100 gram taugé
25 gram pinda's
1 el kokosolie
5 gram geraspte kokos
 ¼  tl gemberpoeder
1 el sojasaus
1 teen knoflook gesnipperd
versgemalen peper

Bereiding:
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en halveer de helften nogmaals. Snijd nu de zaadlijsten weg zodat je het vruchtvlees van de komkommer overhoudt. Snijdt dit vruchtvlees in de breedte in dunne repen.
Verwarm in een koekenpan de kokosolie met de gesnipperde knoflook. Voeg als de olie goed heet is het gehakt toe en roerbak dit 1 minuut. Voeg nu de komkommer, gember en peper (naar smaak) toe en roerbak ook dit nog een minuut. Bak de laatste minuut de taugé en pinda's mee. Voeg nu de sojasaus toe en roer alles goed door. Schep het gerecht op een diep bord en verdeel de kokos erover.

Tip: Ben je op gewicht? Dan kun je de pinda's in een koolhydraatarme maaltijd er prima bij doen. Zonder pinda's is dit gerecht officieel GOK-groen en ook erg lekker!