
Tzatziki is een traditioneel Grieks gerecht, dat wordt bereid met Griekse yoghurt, komkommer, knoflook en kruiden. Het wordt vaak geserveerd bij gegrild vlees of stokbrood.
Toen ik het flesje Wild garlic party van Smaakmakkers in mijn hand had, moest ik direct aan tzatziki denken. Daar leek het me heerlijk in.
Ik kan je verzekeren: Dat is het ook!
Ingrediƫnten:
1 komkommer
200 gram Griekse yoghurt
1 el Wild garlic party van Smaakmakkers
1 el gehakte verse munt
peper en zout
optioneel: extra knoflook

Snijd een komkommer in de lengte doormidden. Halveer de helften nu nogmaals tot je vier lange repen overhoudt. Verwijder de zaadlijsten en rasp het vruchtvlees van de komkommer.
Doe de geraspte komkommer in een zeef en bestrooi het royaal met zout. Laat de komkommer nu minimaal 1 uur uitlekken boven een kom. Druk daarna met de bolle kant van een lepel stevig op de komkommer om zoveel mogelijk vocht uit de komkommer te krijgen.
Meng de komkommer met de Griekse yoghurt, de munt en de Wild garlic party van Smaakmakkers. Breng de tzatziki op smaak met peper en zout. Spuit nog een beetje Wild garlic party over de tzatziki voordat je hem serveert.
Tip: Lekker bij een Griekse salade en een kop muntthee.