Groene asperges met ei en ontbijtspek

Het is weer aspergetijd en ze zijn er nu dus volop.

Heb je ze dit jaar nog niet gegeten? Het kan nog, op 24 juni nemen we weer afscheid van deze heerlijke, gezonde, Hollandse groente.
Verantwoorde, voedzame maaltijden hoeven helemaal niet veel bereidingstijd te vragen of ingewikkelde recepten te hebben. Juist nu het met mijn gezondheid niet zo goed gaat, vind ik het heerlijk om te genieten van eenvoudige maar gezonde gerechten. Zelfs manlief kan deze bereiden. (Ja, dat wil hier wat zeggen ;-) )Neem nu dit recept met groene asperges...
Naast dat ze zeer smakelijk zijn, vind ik groene asperges ook zo fijn omdat ze niet geschild hoeven te worden. Wassen, het onderste 'houten' stukje eraf en klaar! En om een eitje te koken hoef je ook geen culinaire hoogstandjes te verrichten.
Onderstaande hoeveelheden is genoeg voor een voorgerecht voor twee personen, of een flinke lunch voor 1 persoon.

Ingrediƫnten:
250 gram groene asperges
2 plakken ontbijtspek
2 eieren
15 gram roomboter
peper en zout

Bereiding:
Verwijder het onderste stukje van de asperges en leg ze in een met water gevulde wijde pan. Ik gebruik hiervoor mijn hapjespan. Voeg wat zout toe en sluit de pan af met een deksel. Breng het water aan de kook en laat de asperges ongeveer 6 minuten koken. Zet dan het vuur uit, maar laat de asperges met het deksel op de pan nog zeker 5-10 minuten staan. Prik tussendoor een keer in een asperge om te testen of ze de juiste gaarheid hebben. De dikte van asperges kan erg wisselen, en daarmee dus ook de tijd die ze nodig hebben om gaar te worden!

Kook ondertussen 2 eieren dusdanig zacht dat het eigeel niet stolt. Bak in een droge koekenpan de plakken ontbijtspek knapperig en giet de gesmolten boter erover.

Dit blogbericht is onderdeel van de #bloghop juni 2015. Klik hier voor meer algemene informatie over de #bloghop.

Reacties