Bol AlgemeenBol Algemeen

Haverpannenkoeken

Pannenkoeken... Welk kind is er nou niet dol op?
Hier in huis is mijn man nog altijd een enorme liefhebber van deze kindertraktatie. Maar ja, pannenkoeken die gemaakt zijn van zelfrijzend bakmeel en melk passen tegenwoordig niet meer in  ons eetpatroon, omdat we dit geen goede voeding vinden!
Daarom bedacht ik een alternatief: haverpannenkoeken.
Ze blijven door de amandelmelk wat lichter van kleur dan gewone pannenkoeken, maar belegd zie je daar niets van.

Ingrediƫnten voor 12 haverpannenkoeken:

400 gram biologische havermeel
1 liter amandelmelk
2 eieren
½ tl wijnsteen bakpoeder
olijfolie om in te bakken


Bereiding:


Klop met een mixer de havermeel, amandelmelk, bakpoeder en 2 eieren tot een glad beslag zonder klontjes.
Verhit in een grote koekenpan een klein beetje olie en bak hierin een haverpannenkoek, gemiddeld 2 minuten per kant. Herhaal dit tot het beslag op is.

Beleg de pannenkoeken met lekkernijen naar keuze. Op de foto zie je een pannenkoek met gebakken appelblokjes met een klein beetje honing. Heerlijk!

Tip: Een appel in blokjes snijden gaat heel handig met een speciale appelverdeler.