Een heerlijke zomerse salsa van puntpaprika. Ik gebruikte drie verschillende kleuren, dus dat levert ook drie verschillende smaken. Deze salsa is heerlijk bij bijvoorbeeld gerookte kip of een biefstukje, maar ook in een koude wrap met geruld gehakt oof natuurlijk gewoon als fris bijgerecht bij de BBQ.
De tomaatjes en rode peper zijn van eigen balkon. Echt leuk is dat, zo'n vers ingrediƫnt wat je zelf even kunt plukken!
Ingrediƫnten:
1 rode puntpaprika
1 oranje puntpaprika
1 gele puntpaprika
4 cherrytomaatjes
1 sjalot
1 teen knoflook
1 (kleine) rode peper
1 el limoensap
1 el olijfolie
peper/zout
Bereiding:
Was de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd de papprika's in kleine blokjes. Hoe kleiner de blokjes, hoe fijner de salsa. Van een sterrenchef moeten al deze blokjes paprika gelijk zijn, van mij niet hoor! :-)
Halveer de tomaatjes en verwijder de zaadjes en het snap. Snijd ook hiervan het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de peper, sjalot en knoflook.
Schep nu alle groenten goed door elkaar en voeg de olie en het limoensap toe. Breng de salsa op smaak met zout en naar wens wat extra gemalen peper.
De tomaatjes en rode peper zijn van eigen balkon. Echt leuk is dat, zo'n vers ingrediƫnt wat je zelf even kunt plukken!
Ingrediƫnten:
1 rode puntpaprika
1 oranje puntpaprika
1 gele puntpaprika
4 cherrytomaatjes
1 sjalot
1 teen knoflook
1 (kleine) rode peper
1 el limoensap
1 el olijfolie
peper/zout
Bereiding:
Was de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd de papprika's in kleine blokjes. Hoe kleiner de blokjes, hoe fijner de salsa. Van een sterrenchef moeten al deze blokjes paprika gelijk zijn, van mij niet hoor! :-)
Halveer de tomaatjes en verwijder de zaadjes en het snap. Snijd ook hiervan het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de peper, sjalot en knoflook.
Schep nu alle groenten goed door elkaar en voeg de olie en het limoensap toe. Breng de salsa op smaak met zout en naar wens wat extra gemalen peper.