Bol AlgemeenBol Algemeen

Geroosterde bloemkoolsoep

De komende weken vinden jullie hier iedere week een recept van een van de co-auteurs van het boek Natuurlijk samen koken. Hiermee krijgen jullie dus eigenlijk al een beetje een voorproefje op het boek! Omdat daarin maar een beperkte hoeveelheid ruimte is, zijn er nog aardig wat recepten 'overgebleven'.
Op deze manier krijgen jullie niet alleen een kijkje in de keuken van Martine, maar ook in die van Helma, Floor, Michelle, Maaike, Nanou.... enzovoorts.
Deze week mag ik het spits afbijten met deze stevige bloemkoolsoep.



Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 bloemkool
50 ml + 1 el olijfolie
1 - 1½  el kerrie
½ tl witte peper
2 tl zout
1 liter water

Bereiding:
Verwijder de bladeren rondom de bloemkool en het onderste deel van de steel. Snijd de kool in dikke plakken en daarna in grove stukken. Doe deze in een braadslede.
Giet de 50 ml olijfolie er overheen. Zorg dat de bloemkool overal bedekt is met de olie.
Zet de bloemkool 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. Schep halverwege even om.

Doe de eetlepel olijfolie in een grote kookpan en verwarm de olie. Voeg nu de kerrie toe en bak deze 2 minuten op laag vuur. Vervolgens kan de geroosterde bloemkool erbij, samen met het zout en de peper. Voeg nu het water toe en breng aan de kook.
Maal met een staafmixer de bloemkool zodat een stevige soep ontstaat.

Tip: Garneer de soep met snippers zalm of blokjes (gerookte) kipfilet.

Ook op facebook kun je alle informatie over het boek Natuurlijk samen koken volgen. Like onze pagina!