Mijn schoonzus heeft een grote walnotenboom in de tuin. Wanneer we daar op bezoek gaan kom ik dus vaak met een grote zak noten thuis. Heerlijk!
Ze smaken ook super in deze salade met spitskool. De appel en blauwe kaas maken het tot een heerlijke frisse, vegetarische maaltijd. Ideaal voor in deze zomerse periode van het jaar.
Houd je niet van blauwe kaas? Vervang deze dan door zachte geitenkaas.
Ingrediƫnten voor 1-2 personen:
200 gram gesneden spitskool
40 gram walnoten
50 gram blauwe kaas
1 appel
1½ el walnootolie
1½ tl appelazijn
snuf witte peper
zout
Bereiding:
Rooster in een droge koekenpan de walnoten ongeveer 5 minuten. Laat ze afkoelen.
Klop in een kommetje de olie met azijn, peper en wat zout tot een dressing. Meng dit in een grote bak met de spitskool. Snijd de appel in dunne reepjes en meng dit door de salade. Voeg de walnoot toe en schep de salade op een groot bord. Verkruimel nu de blauwe kaas erover.
Ze smaken ook super in deze salade met spitskool. De appel en blauwe kaas maken het tot een heerlijke frisse, vegetarische maaltijd. Ideaal voor in deze zomerse periode van het jaar.
Houd je niet van blauwe kaas? Vervang deze dan door zachte geitenkaas.
Ingrediƫnten voor 1-2 personen:
200 gram gesneden spitskool
40 gram walnoten
50 gram blauwe kaas
1 appel
1½ el walnootolie
1½ tl appelazijn
snuf witte peper
zout
Bereiding:
Rooster in een droge koekenpan de walnoten ongeveer 5 minuten. Laat ze afkoelen.
Klop in een kommetje de olie met azijn, peper en wat zout tot een dressing. Meng dit in een grote bak met de spitskool. Snijd de appel in dunne reepjes en meng dit door de salade. Voeg de walnoot toe en schep de salade op een groot bord. Verkruimel nu de blauwe kaas erover.