Bol AlgemeenBol Algemeen

Saté-gehaktbrood

Voedsel smaakt beter wanneer je er met meerdere personen tegelijk van eet. Het samen 'rond te tafel' zitten geeft een bepaalde sfeer die je terug proeft op je bord.
Vroeger kookte ik graag voor grote groepen mensen tegelijk. Helaas is dit door mijn afgenomen conditie lastiger geworden.
Dit gehaktbrood is voor 10 personen en kan wél snel gemaakt worden zonder dat het veel energie kost.
Krijg je dus veel eters? Wil je iets lekkers maar toch eenvoudigs maken?
Probeer dan eens dit pittige saté-gehaktbrood.

Pas de hoeveelheid pepers (met of zonder zaadjes) eventueel aan. Kinderen houden vaak niet van erg pittig, dus wees dan zuinig met de rode peper. Heb je een groep vuurspuwers aan tafel? Gebruik dan 2 rode pepers mét de zaadjes.

Ingrediënten voor 10 personen:
1 kilo rundergehakt
50 gram pindakaas
50 gram gehakte pinda's
2 el sojasaus
2 el satékruiden
1-2 rode pepers
3 tenen knoflook
1 ei

Bereiding:
Verwarm de oven op 180 °C.
Maak eerst een gladde 'pasta' van de pindakaas, sojasaus, ei, satékruiden, rode peper, knoflook en het ei. Gebruik hiervoor de hakmolen van je staafmixer. Meng dit, samen met de gehakte pinda's door het rundergehakt.
Vet een cake- of broodblik in, schep het gehakt erin en druk het gehakt stevig aan.
Bak het gehaktbrood in  ±40 minuten gaar en bruin.
Giet hierna het overtollige vocht van het gehaktbrood en laat het in de vorm afkoelen.

Dit blogbericht doet mee aan de #bloghop van christelijke bloggers.

Reacties

  1. O dat lijkt me lekker (makkelijk) zeg maar wat versta je onder 'satéktuiden'?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zijn wel potjes satékruiden te koop met pure kruiden, dus geen extra toevoegingen. Xenos verkoopt bijvoorbeeld de kruiden van Asli. Op de kruidenkaart die je bij mijn boek kunt aanschaffen staat ook een recept voor een kruidenmix om zelf te maken!

      Verwijderen
  2. Is dit een hoofdgerecht? En eet je hier nog iets bij? Groenten bijvoorbeeld?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tjsa, ik eet overal groenten bij :-) Ik zie het gehaktbrood als het onderdeel vlees van een maaltijd. Dus dan kan er inderdaad prima een flinke portie groenten bij, wellicht met wat zilvervliesrijst en zelfgemaakte pindasaus? Het gehaktbrood is ook op een (donkerbruine) boterham erg lekker en ook dan kun je er prima wat taugé en/of komkommer bij eten.

      Verwijderen

Een reactie posten