
Ingrediƫnten:
700 gram witlof
250 gram kalkoenfilet
40 gram geroosterde walnoten
100 gram Griekse yoghurt
50 gram mayonaise
1 banaan
2 kleine appels
1 el (appel)azijn
1 el honing
1 el olijfolie
peper en zout
Bereiding:
Snijd de kalkoenfilet in kleine blokjes en kruid ze met peper en zout. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes kalkoenfilet in ongeveer acht minuten bruin en gaar. Laat ze afkoelen.

Maak de dressing door de Griekse yoghurt, mayonaise, azijn en honing te mengen. Schep de dressing door de gesneden witlof.
Was de appels en verwijder het klokhuis. Snijd kleine blokjes en meng deze door de witlof. Halveer de banaan in de lengte en snijd hem in niet al te dunne plakken. Schep ook deze door de salade. Breek de walnoten in kleine stukjes en meng ze, samen met de afgekoelde kalkoen, door de salade. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Wil je liever een vegetarische salade? Vervang de kalkoen dan door bijvoorbeeld blokjes tofu of stukjes gekookt ei.