Ik ging dus opnieuw experimenteren met het maken van ontbijtrepen, maar deze keer hartige. Zelf ben ik echt helemaal fan van het resultaat. Ze zijn luchtig en zacht en een beetje warm een echte traktatie.
Ook na invriezen blijven de repen heerlijk luchtig. Wanneer ik de repen tussendoor eet neem ik er een, als ontbijt lust ik er wel 2!
Ingrediënten voor 8 repen (4x ontbijt):
100 gram crème fraîche
100 gram amandelmeel
1 tl paprikapoeder
1 tl gerookt paprikapoeder (pimenton)
2 tl gerookte sesamzaadjes
75 gram geraspte pittige belegen kaas
1 losgeklopt ei
½ tl bakpoeder
zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.Meng alle ingrediënten met een spatel in een kom goed door elkaar. Vet een cakevorm goed in en schep het beslag/deeg erin. Strijk het met een natte, bolle kant van een lepel zo glad mogelijk.
Bak het mengsel 25 minuten en laat het daarna afkoelen in de vorm. Stort de koek zo voorzichtig mogelijk uit de vorm en snijdt er 8 mooie gelijkmatige repen van.
Tip: Eet je deze repen regelmatig? Maak dan een dubbele portie in een cakevorm en bewaar de repen in de vriezer. Dubbel plezier voor hetzelfde werk!
Dit recept én heel veel andere lekkere recepten vind je in mijn kookboek 'Grip op Koolhydraten - Snel & Simpel' dat ik in samenwerking met Yvonne Lemmers mocht uitbrengen!