17 oktober 2015

Appelcrumble

Op een koude avond het diner afsluiten met een heerlijke warme appelcrumble... Geweldig!
In plaats van bloem gebruikte ik voor deze crumble een combinatie  van havermout en quinoameel.
Deze crumble is dus glutenvrij wanneer je voor glutenvrije havermout kiest.

Ingrediënten voor 4 personen:
5 kleine appels
50 gram rozijnen
1 el citroensap
80 gram roomboter
50 gram quinoameel
30 gram havermout
1 tl kaneel
20 gram rode Sukrin

Bereiding:
Verwarm de oven op 180°C.
Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes. Week de rozijnen kort in lauwwarm water en knijp daarna goed uit.
Meng de appels met de rozijnen, kaneel en het citroensap. Verdeel het over 4 kleine schaaltjes of over 1 grote schaal.

Hak de (koude) boter in kleine stukjes. Doe het in een kom en voeg de havermout, quinoameel en sukrin toe. Maak er nu een kruimelig deeg van door er kort met je vingertoppen doorheen te kneden. Verdeel het deeg over het appelmengsel en zet de schaaltjes in de oven.
Bak de crumble in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Gebruik bijvoorbeeld deze schaaltjes:
Maxwell & Williams White Basics Kitchen Ramekin - Ø 12 cm

5 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit, maar wat kan men gebruiken ipv quinoameel?
    vr gr

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wanneer je de crumble glutenvrij wilt houden kun je ook rijstmeel of havermeel gebruiken. Speltbloem zou ook een optie zijn, maar dat is niet glutenvrij!

      Verwijderen
    2. oké dan probeer ik het rijstmeel eerst eens, bedankt :-)

      Verwijderen
  2. Reacties
    1. Sukrin is een suikervervanger, te koop bij onder andere natuurwinkels maar ook online.

      Verwijderen