Bol AlgemeenBol Algemeen

Appelcrumble

Op een koude avond het diner afsluiten met een heerlijke warme appelcrumble... Geweldig!
In plaats van bloem gebruikte ik voor deze crumble een combinatie  van havermout en quinoameel.
Deze crumble is dus glutenvrij wanneer je voor glutenvrije havermout kiest.

Ingrediënten voor 4 personen:

5 kleine appels
50 gram rozijnen
1 el citroensap
80 gram roomboter
50 gram quinoameel
30 gram havermout
1 tl kaneel
20 gram rode Sukrin


Bereiding:


Verwarm de oven op 180°C.
Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes. Week de rozijnen kort in lauwwarm water en knijp daarna goed uit.
Meng de appels met de rozijnen, kaneel en het citroensap. Verdeel het over 4 kleine schaaltjes of over 1 grote schaal.

Hak de (koude) boter in kleine stukjes. Doe het in een kom en voeg de havermout, quinoameel en sukrin toe. Maak er nu een kruimelig deeg van door er kort met je vingertoppen doorheen te kneden. Verdeel het deeg over het appelmengsel en zet de schaaltjes in de oven.
Bak de crumble in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Gebruik bijvoorbeeld deze schaaltjes:
Maxwell & Williams White Basics Kitchen Ramekin - Ø 12 cm