09 oktober 2015

Gastblog: Raw food bosbessentaartje, yummy!!!

Voorlopig is dit de laatste gastblog van de co-auteurs van het boek 'Natuurlijk samen koken'. Het recept is van Nanou van der Elst van Happy and Healthy.

Nanou blogt over van alles waar je blij, fit en gezond van wordt. Ze deelt veel lekkere en gezonde recepten ter inspiratie. Als trainer hormoonfactor, natuurvoedingsadviseur en NLP practitioner, reikt Nanou verschillende advies- en coaching trajecten & workshops aan over Happy and healthy living. Waarbij een mix van gezonde voeding, beweging en stressreductie altijd de sleutel is. Gezond leven is de boodschap. Maar genieten staat voorop: Happy and healthy!Nanou schrijft:
Hmmm deze keer een makkelijk en snel receptje voor een heerlijk gebakje vol bosbessen. Een raw bosbessen taartje? Waarom een kleine petit fourtje? Normaal maak ik iets grotere raw cheesecakes die bestaan uit minimaal 3 lagen en een topping. Dit petit-fourtje is net even sneller klaar,  en smaakt nog steeds fantastisch. En som s wil je gewoon een klein hapje, of heb je niet zoveel meer noten in huis. Dan is het fijn wanneer je een klein gebakje kan maken. Zeker als deze ook nog gezond is! En ook echt lekker!
Het raw food gebakje bestaat deze keer maar uit 2 lagen: een crunchy amandel bodem met daarboven op een smeuïge bosbessen vulling. Met snufje hennepzaadjes als topping. De basis voor raw gebak is meestal een variatie aan noten en fruit. Iets wat ik altijd in huis heb. Heerlijk om mee te experimenteren.

Deze keer heb ik een aantal restjes opgemaakt. Ik had nog wat bosbessen en een paar macadamia-nootjes. Vandaar uit heb ik de rest erbij genomen; handje dit, snufje dat. Mengen, proeven en genieten :-)
Uiteindelijk heb ik deze ingrediënten bij elkaar gesprokkeld, maar kijk gerust wat jij in jouw keukenkastjes hebt liggen. En probeer lekker uit. Kies bijvoorbeeld net als ik voor:

Bodem:
Amandelen
Gedroogde vijg
Kaneel

Vulling:
Bosbossen
Macademia

Topping:
Hennepzaadjes

Bereiding:
Bodem:
doe een handje amandelen met 1 gedroogde vijg in de keukenmachine. Beetje kaneel erbij en laten draaien. Doe de massa in een vorm en druk goed aan, tot er een stevig laagje ontstaat.
Smeuïge vulling:
doe de bosbessen met de macadamia’s en in de keukenmachine. Laat draaien tot alles goed gemend is en er een smeuïge vulling ontstaat. Doe deze voorzichtig bovenop de crunchy bodem. Kies de gewenste hoeveelheid en druk nogmaals aan. Deze keer iets zachter drukker ivm de zachtere laag.
Zet deze twee laagjes even kort in de vriezer (of koelkast).
Wanneer je klaart bent voor serveren plaats je het petit-fourtje incl vorm op het gebakbordje. Sprenkel nu de topping over het hele gebakje. Bijvoorbeeld sesamzaad of hennepzaad.
Wil je echt de show stelen, maak het dan af met eetbare bloemetjes. Dan wordt het helemaal een plaatje.
Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten