Vroeger kon je op mijn blog een recept vinden van kip gebraden in de oven in cola en donkere basterdsuiker. Ik had die manier van bereiden ooit gezien bij Masterchef, uitgevoerd door Matt Preston. (Het is hem aan te zien trouwens :-)
Toen ik alleen nog op zout- en vetinname lette, leek dit een goed recept.
Tegenwoordig denk ik daar heel anders over...
Maar zoete, kleverige kip uit de oven is wél lekker, die mening is niet veranderd! Al vind ik tegenwoordig al snel iets zoet, dat dan weer wel. Na wat denkwerk kwam ik tot onderstaand recept.
Eerlijk gezegd vind ik het resultaat smaakvoller dan de kip in cola.
Ingrediënten:
1 kg kipvleugeltjes
750 ml troebele appelsap
(Ik heb Flevosap gebruikt)
1 el citroensap
2 el sojasaus
peper en zout
2 rode uien
3 tenen knoflook
Bereiding:
Snipper de uien en de knoflook en verdeel ze onder in de ovenschaal. Giet de sojasaus en het citroensap erbij en roer even door elkaar.
Leg nu de kipvleugels in de schaal en giet de appelsap er over. Bestrooi met zout en peper en roer nog even voorzichtig.
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 150 °C.
Bak de kip in ongeveer 3 uur zacht en gaar. Draai de kipvleugels ieder half uur.
Giet de 'saus' in een steelpannetje en kook in tot gewenste dikte. De saus wordt erg donker door het karamelliseren van de suikers in de appelsap. Let op, de saus is daardoor gloeiendheet!
Toen ik alleen nog op zout- en vetinname lette, leek dit een goed recept.
Tegenwoordig denk ik daar heel anders over...
Maar zoete, kleverige kip uit de oven is wél lekker, die mening is niet veranderd! Al vind ik tegenwoordig al snel iets zoet, dat dan weer wel. Na wat denkwerk kwam ik tot onderstaand recept.
Eerlijk gezegd vind ik het resultaat smaakvoller dan de kip in cola.
Ingrediënten:
1 kg kipvleugeltjes
750 ml troebele appelsap
(Ik heb Flevosap gebruikt)
1 el citroensap
2 el sojasaus
peper en zout
2 rode uien
3 tenen knoflook
Bereiding:
Snipper de uien en de knoflook en verdeel ze onder in de ovenschaal. Giet de sojasaus en het citroensap erbij en roer even door elkaar.
Leg nu de kipvleugels in de schaal en giet de appelsap er over. Bestrooi met zout en peper en roer nog even voorzichtig.
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 150 °C.
Bak de kip in ongeveer 3 uur zacht en gaar. Draai de kipvleugels ieder half uur.
Giet de 'saus' in een steelpannetje en kook in tot gewenste dikte. De saus wordt erg donker door het karamelliseren van de suikers in de appelsap. Let op, de saus is daardoor gloeiendheet!