Vandaag krijgt een 'oud' recept weer een prominent plaatsje!
Nu ik iedere dag 2 koolhydraatarme maaltijden gebruik, krijg ik regelmatig de vraag wat ik dan wél eet. Deze zelfgebakken crackers bijvoorbeeld!
Onderstaand recept bewijst wel dat deze heel eenvoudig te maken zijn. Deze crackers zijn zeer vezelrijk en zullen dus goed verzadigen!
Ingrediënten voor 2 crackers:
3 el gebroken lijnzaad
1 el sesamzaad
1 el gemengde pitten (zonnebloem, pijnboom, pompoen)
3 eetlepels water
Bereiding:
Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Leg een vel bakpapier op het aanrecht en verdeel het mengsel in tweeën op het papier. Smeer nu ieder deel met de achterkant van een lepel zo dun mogelijk uit.
Leg het bakpapier op een glazen plaat of een rooster (magnetronbestendig!) en zet ze in de magnetron.
Bak ze nu op hoog vermogen ongeveer 3 - 4 minuten. De baktijd wisselt per magnetron. De crackers moeten droog en knapperig zijn. Haal ze direct los van het papier (heet!!) en laat ze afkoelen.
Je kunt de crackers ook in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Tip: varieer in smaak door bijvoorbeeld wat kaneel, een snuf zout of peper aan het mengsel toe te voegen!
Weetje: Eet lijnzaad altijd met mate. Lijnzaad bevat blauwzuur en niet iedereen verdraagt dit goed. Krijg je buikklachten van ljinzaad? Vermijd het gebruik ervan dan.
Nu ik iedere dag 2 koolhydraatarme maaltijden gebruik, krijg ik regelmatig de vraag wat ik dan wél eet. Deze zelfgebakken crackers bijvoorbeeld!
Onderstaand recept bewijst wel dat deze heel eenvoudig te maken zijn. Deze crackers zijn zeer vezelrijk en zullen dus goed verzadigen!
Ingrediënten voor 2 crackers:
3 el gebroken lijnzaad
1 el sesamzaad
1 el gemengde pitten (zonnebloem, pijnboom, pompoen)
3 eetlepels water
Bereiding:
Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Leg een vel bakpapier op het aanrecht en verdeel het mengsel in tweeën op het papier. Smeer nu ieder deel met de achterkant van een lepel zo dun mogelijk uit.
Leg het bakpapier op een glazen plaat of een rooster (magnetronbestendig!) en zet ze in de magnetron.
Bak ze nu op hoog vermogen ongeveer 3 - 4 minuten. De baktijd wisselt per magnetron. De crackers moeten droog en knapperig zijn. Haal ze direct los van het papier (heet!!) en laat ze afkoelen.
Je kunt de crackers ook in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Tip: varieer in smaak door bijvoorbeeld wat kaneel, een snuf zout of peper aan het mengsel toe te voegen!
Weetje: Eet lijnzaad altijd met mate. Lijnzaad bevat blauwzuur en niet iedereen verdraagt dit goed. Krijg je buikklachten van ljinzaad? Vermijd het gebruik ervan dan.