Bol AlgemeenBol Algemeen

Hartige taartpuntjes met prei, geitenkaas en walnoot

Soms zit het mee en soms zit het tegen...

De afgelopen weken zat het mij behoorlijk tegen. Wat een eenvoudige ingreep had moeten zijn - het verwisselen van een pacemaker - eindigde door veel complicaties in een ziekenhuisopname van 14 dagen. Afgelopen donderdag kwam ik weer thuis, maar ik heb nog altijd erg veel pijn en ben erg verzwakt. Er zijn dus nog geen activiteiten in De keuken van Martine mogelijk. Gelukkig heb ik veel lieve mensen om me heen die er voor zorgen dat ik toch iedere dag heerlijk kan eten!

Gelukkig heb ik nog enkele recepten in voorraad die ik de komende maand met jullie kan delen. Onderstaande taartjes maakte ik ook al voor de operatie, en wil ik nu graag met jullie delen!

Zoals ik al eerder schreef staat er bij mijn zwager en schoonzus een grote boom in de tuin, en wij worden rijkelijk bedeeld.
Het kost wat tijd om ze allemaal te kraken, maar wij vinden het een leuk en gezellig werkje.
's Avonds als de gordijnen dicht zijn en de verwarming aan, zetten we thee en gaan we... noten kraken!

Walnoten combineren heerlijk met geitenkaas dus ik bedacht een hartige taart voor deze combinatie. Natuurlijk verwerkte ik er ook groente in!

Ingrediënten voor 8 puntjes:
125 gram prei in dunne halve ringen
8 langwerpige plakken ontbijtspek (± 100 gram)
150 gram zachte geitenkaas
60 gram grof gehakte walnoten
80 gram crème fraîche
5 eieren
zout en peper

Bereiding:
Halveer de plakken ontbijtspek en bedek de bodem van de taartvorm ermee. Ik gebruikte een vorm met 8 kleine taartpuntjes, maar je kunt ook een grotere vorm vullen.
Verdeel nu de prei over de plakjes spek. Verkruimel vervolgens de geitenkaas over de taart(jes). Tot slot gaan de stukjes walnoot erop.
Mix nu in een kom de eieren met de crème fraîche en een flinke snuf peper met zout.
Verdeel het eimengsel over de taart(puntjes).
Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180°C in 30 minuten gaar.
Serveer met rucola en een wat stukjes walnoot of met extra gebakken prei.