Hoe raar het ook mag klinken, sommige ideeën voor gerechten krijg ik als ik in mijn bed lig.
Nu lig ik daar - in vergelijking met veel gezonde mensen - best vaak, dus misschien is het ook weer niet zo vreemd.
Het 'koekje bij de koffie' blijft een heet hangijzer voor veel mensen die koolhydraatbeperkt en zonder geraffineerde suikers willen eten. Zelf heb ik geen enkele moeite met een stukje kaas of een gekookt ei bij de koffie (of thee natuurlijk) maar ik hoor van veel anderen dat ze tóch liever een koekje hebben.
Het koekje bij de koffie is een aangeleerde gewoonte en vaak niet nodig. Maar ja, dat wil daarom natuurlijk niet zeggen dat het niet lekker is!
Deze notencake is een stuk kleiner dan een gewone cake en je kunt er ongeveer 8 tot 10 plakken van snijden. De cake is koolhydraatarm en kan daardoor als tussendoortje worden gegeten als je de eetwijze van GOK volgt.
Eet je nooit meer iets bij de koffie of thee? Deze cake is gelukkig ook heerlijk als ontbijt of lunch!
Ingrediënten voor 1 kleine cake:
2 eieren
50 gram amandelmeel
25 gram erythritol
50 gram zachte roomboter
50 gram walnoten
1 tl bakpoeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Breek de eieren in een grote kom en klop ze - samen met de boter - met een mixer op de hoogste stand in een minuut schuimig.
Spatel nu de amandelmeel en sukrin erdoor.
Hak de walnoten in stukjes en spatel deze als laatste door het beslag.
Giet het beslag in een ingevette mini-cakevorm.
Bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar en bruin. Laat afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt.
Tip: Eet je de cake als ontbijt of lunch? Je kunt hem dan ook besmeren met een lik boter of pindakaas. Erg lekker!
Nu lig ik daar - in vergelijking met veel gezonde mensen - best vaak, dus misschien is het ook weer niet zo vreemd.
Het 'koekje bij de koffie' blijft een heet hangijzer voor veel mensen die koolhydraatbeperkt en zonder geraffineerde suikers willen eten. Zelf heb ik geen enkele moeite met een stukje kaas of een gekookt ei bij de koffie (of thee natuurlijk) maar ik hoor van veel anderen dat ze tóch liever een koekje hebben.
Het koekje bij de koffie is een aangeleerde gewoonte en vaak niet nodig. Maar ja, dat wil daarom natuurlijk niet zeggen dat het niet lekker is!
Deze notencake is een stuk kleiner dan een gewone cake en je kunt er ongeveer 8 tot 10 plakken van snijden. De cake is koolhydraatarm en kan daardoor als tussendoortje worden gegeten als je de eetwijze van GOK volgt.
Eet je nooit meer iets bij de koffie of thee? Deze cake is gelukkig ook heerlijk als ontbijt of lunch!
Ingrediënten voor 1 kleine cake:
2 eieren
50 gram amandelmeel
25 gram erythritol
50 gram zachte roomboter
50 gram walnoten
1 tl bakpoeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Breek de eieren in een grote kom en klop ze - samen met de boter - met een mixer op de hoogste stand in een minuut schuimig.
Spatel nu de amandelmeel en sukrin erdoor.
Hak de walnoten in stukjes en spatel deze als laatste door het beslag.
Giet het beslag in een ingevette mini-cakevorm.
Bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar en bruin. Laat afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt.
Tip: Eet je de cake als ontbijt of lunch? Je kunt hem dan ook besmeren met een lik boter of pindakaas. Erg lekker!
Deze cakevorm is ook handig als je - zoals ik - alleen woont en dus graag kleinere hoeveelheden van de recepten wilt maken: