De knolselderij is een typisch winterse groentesoort. De meeste mensen eten de knolselderij alleen in de erwtensoep, en vinden het dan moeilijk om voor het restant van de knol nog een bestemming te vinden. Maar er zijn zoveel lekkere gerechten met knolselderij te bedenken!
Knolselderijpuree bijvoorbeeld. Of knolselderijsoep. Of deze heerlijke salade van knolselderij!
30 gram (Belgische) mayonaise
50 gram Griekse yoghurt
2 tl appelazijn
100 gram blanke rozijnen
100 gram walnoten
peper en zout
Maak een dressing van de mayonaise, yoghurt en azijn. Breng deze op smaak met zout en peper.
Ik heb Belgische mayonaise gebruikt, deze is wat zuurder dan de Hollandse variant die suiker bevat. Vind je de dressing echt te zuur? Voeg dan wat stevia of honing toe.
Snijd de buitenkant van de knolselderij en verwijder de bruine stukjes net onder de schil.
Het makkelijkste is nu om het snijwerk met een mandoline te doen.
Je kunt eventueel ook een keukenmachine met een grove rasp gebruiken. Natuurlijk is het ook mogelijk de knolselderij met de hand te snijden, maar dit is een erg arbeidsintensief karweitje!
Meng de reepjes knolselderij door de dressing. Voeg nu de (eventueel afgespoelde) rozijnen toe aan de salade. Hak de geroosterde walnoten in grove stukken en voeg deze ook toe aan de salade. Schep alles goed om en zet de salade nu in de koelkast.
Laat de smaken enkele uren goed intrekken. Door het zuur in de dressing zal de knolselderij iets zachter worden.
Tip: Wanneer je de rozijnen weglaat uit de salade is dit gerecht GOK-groen.
Eet smakelijk!
Knolselderijpuree bijvoorbeeld. Of knolselderijsoep. Of deze heerlijke salade van knolselderij!
Ingrediƫnten:
400 gram knolselderij julienne gesneden (± halve knolselderij)30 gram (Belgische) mayonaise
50 gram Griekse yoghurt
2 tl appelazijn
100 gram blanke rozijnen
100 gram walnoten
peper en zout
Bereiding:
Rooster de walnoten enkele minuten in een droge koekenpan.Maak een dressing van de mayonaise, yoghurt en azijn. Breng deze op smaak met zout en peper.
Ik heb Belgische mayonaise gebruikt, deze is wat zuurder dan de Hollandse variant die suiker bevat. Vind je de dressing echt te zuur? Voeg dan wat stevia of honing toe.
Snijd de buitenkant van de knolselderij en verwijder de bruine stukjes net onder de schil.
Het makkelijkste is nu om het snijwerk met een mandoline te doen.
Je kunt eventueel ook een keukenmachine met een grove rasp gebruiken. Natuurlijk is het ook mogelijk de knolselderij met de hand te snijden, maar dit is een erg arbeidsintensief karweitje!
Meng de reepjes knolselderij door de dressing. Voeg nu de (eventueel afgespoelde) rozijnen toe aan de salade. Hak de geroosterde walnoten in grove stukken en voeg deze ook toe aan de salade. Schep alles goed om en zet de salade nu in de koelkast.
Laat de smaken enkele uren goed intrekken. Door het zuur in de dressing zal de knolselderij iets zachter worden.
Tip: Wanneer je de rozijnen weglaat uit de salade is dit gerecht GOK-groen.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten