Een heerlijk soepje van verse groenten dat binnen een half uur op tafel staat. Een ideale manier om op een lekkere manier je dagelijkse portie groenten te vergroten!
Natuurlijk kun je naar wens hamblokjes, zalmsnippers of spekjes toevoegen...
Ingrediƫnten voor 4 kleine of 2 grote koppen soep:
1 courgette
2 kleine preien (250 gram gesneden prei-ringen)
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
2 el olijfolie
2 tl pittige mosterd
1 tl Keltisch zeezout
peper
250 ml water
Bereiding:
Spoel de courgette af, verwijder de uiteinden en snijd hem in blokjes. Snipper de knoflook en de ui.
Snijd de preien in dunne ringen en was deze goed.
Verwarm in een pan de olijfolie en fruit hierin 2 minuten de ui met de knoflook en de mosterd. Voeg de prei toe en bak 2 minuten mee. Doe als laatste de courgette en de peper en zout erbij en bak deze ook nog 2 minuten.
Giet nu het water erbij en laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen. Maal nu met een staafmixer het geheel tot een dikke gladde soep. Er mogen nog best een paar kleine stukjes groenten achterblijven!
NB: Wist je dat het Boerenbontservies al meer dan een eeuw bestaat? Het is het meest populaire, handbeschilderde aardewerk servies in Nederland.
Wanneer je bovenstaande hoeveelheden over 2 koppen verdeelt, is de soep GOK-oranje, bij 4 koppen is de soep GOK-groen.
Natuurlijk kun je naar wens hamblokjes, zalmsnippers of spekjes toevoegen...
Ingrediƫnten voor 4 kleine of 2 grote koppen soep:
1 courgette
2 kleine preien (250 gram gesneden prei-ringen)
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
2 el olijfolie
2 tl pittige mosterd
1 tl Keltisch zeezout
peper
250 ml water
Bereiding:
Spoel de courgette af, verwijder de uiteinden en snijd hem in blokjes. Snipper de knoflook en de ui.
Snijd de preien in dunne ringen en was deze goed.
Verwarm in een pan de olijfolie en fruit hierin 2 minuten de ui met de knoflook en de mosterd. Voeg de prei toe en bak 2 minuten mee. Doe als laatste de courgette en de peper en zout erbij en bak deze ook nog 2 minuten.
Giet nu het water erbij en laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen. Maal nu met een staafmixer het geheel tot een dikke gladde soep. Er mogen nog best een paar kleine stukjes groenten achterblijven!
Wanneer je bovenstaande hoeveelheden over 2 koppen verdeelt, is de soep GOK-oranje, bij 4 koppen is de soep GOK-groen.