Heb je de planning voor de Paasbrunch nog niet helemaal rond? Misschien dat deze lentegroene wraps dan nog wel wat voor jou zijn! Je kunt ze van te voren bereiden en koud serveren.
Gezond, koolhydraatarm én heerlijk van smaak!
Ingrediënten voor 4 wraps:
4 grote eieren
225-250 gram diepvries bladspinazie
25 gram sojameel
25 gram pijnboompitten
200 gram gerookte zalm.
1 el olijfolie voor de dressing
1 tl witte wijnazijn
1 tl pittige mosterd
peper en zout
olijfolie om in te bakken
Bereiding:
Ontdooi de diepvriesspinazie en laat dit heel goed uitlekken.
Maal met een staafmixer in een grote kom de vier eieren met 200 gram uitgelekte spinazie (dit houd je ongeveer over) en het sojameel zo fijn mogelijk. Voeg peper en zout toe.
Verwarm in een koekenpan een klein scheutje olijfolie en bak van een kwart van het beslag de eerste wrap op middelhoog vuur. Keer de wrap na ongeveer 4 minuten en bak hem nog 2 minuten aan de andere kant. Pas op dat de wraps niet bruin kleuren, zet het vuur dan wat lager.
Bak op deze manier vier wraps van het beslag en laat ze afkoelen.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten tot ze licht verkleuren. Laat ze ook afkoelen.
Maak een dressing van de mosterd, olijfolie, wijnazijn en peper en zout. Beleg iedere wrap met 50 gram gerookte zalm en bestrijk de wrap aan de binnenkant met de dressing. Strooi er wat geroosterde pijnboompitten in en rol de wraps voorzichtig op.
Eet smakelijk!
Tip: Heb je geen sojameel? Je kunt ook een flinke schep eiwitpoeder gebruiken of amandelmeel maar het meel kun je ook helemaal weglaten. Je krijgt dan iets meer een omelet-idee...
Gezond, koolhydraatarm én heerlijk van smaak!
Ingrediënten voor 4 wraps:
4 grote eieren
225-250 gram diepvries bladspinazie
25 gram sojameel
25 gram pijnboompitten
200 gram gerookte zalm.
1 el olijfolie voor de dressing
1 tl witte wijnazijn
1 tl pittige mosterd
peper en zout
olijfolie om in te bakken
Bereiding:
Ontdooi de diepvriesspinazie en laat dit heel goed uitlekken.
Maal met een staafmixer in een grote kom de vier eieren met 200 gram uitgelekte spinazie (dit houd je ongeveer over) en het sojameel zo fijn mogelijk. Voeg peper en zout toe.
Verwarm in een koekenpan een klein scheutje olijfolie en bak van een kwart van het beslag de eerste wrap op middelhoog vuur. Keer de wrap na ongeveer 4 minuten en bak hem nog 2 minuten aan de andere kant. Pas op dat de wraps niet bruin kleuren, zet het vuur dan wat lager.
Bak op deze manier vier wraps van het beslag en laat ze afkoelen.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten tot ze licht verkleuren. Laat ze ook afkoelen.
Maak een dressing van de mosterd, olijfolie, wijnazijn en peper en zout. Beleg iedere wrap met 50 gram gerookte zalm en bestrijk de wrap aan de binnenkant met de dressing. Strooi er wat geroosterde pijnboompitten in en rol de wraps voorzichtig op.
Eet smakelijk!
Tip: Heb je geen sojameel? Je kunt ook een flinke schep eiwitpoeder gebruiken of amandelmeel maar het meel kun je ook helemaal weglaten. Je krijgt dan iets meer een omelet-idee...
Kan het ook met verse spinazie of moet je dan meer gebruiken?
BeantwoordenVerwijderenDat kan natuurlijk! Maar je moet deze dan wel eerst verwarmen zodat het slinkt. Even roerbakken moet genoeg zijn. Neem een flinke zak en wat overblijft eet je er gewoon naast :-)
VerwijderenZiet er heerlijk uit, dank voor het recept!
BeantwoordenVerwijderenGraag gedaan!
Verwijderenwat zou je adviseren als vervanging van de zalm? (lust het echt niet...)
BeantwoordenVerwijderenBrie of gerookte kipfilet
VerwijderenIs er een alternatief voor sojameel? Dat heb ik niet, wel amandelmeel, lijnzaadmeel, roggemeel.
BeantwoordenVerwijderenZie de tip onder het recept Kaatje!
VerwijderenGisteren gegeten,echt heerlijk dus een blijvertje.Gaat in mijn receptenboek.Dankjewel
BeantwoordenVerwijderenWilly
Leuk dat ze in de smaak vallen. Graag gedaan!
VerwijderenFantastisch supergoed recept! Ik heb het al een paar keer gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenMorgenavond krijg ik eters. Heb overdag geen tijd om te koken. Vanavond heb ik jouw heerlijke spinazie/zalmwraps weer gemaakt. De zalm zit al in de opgerolde wraps. Morgen, net voor het opdienen, doe ik de dressing en pijnboompitten er nog in. (Vorige keer had ik dat ook tevoren gedaan, werden de wraps een beetje sompig).
Superrecept!!!
Dank voor je complimenten! De dressing inderdaad pas op het laatst toevoegen!
VerwijderenHoelang kun je deze wrap in de koelkast bewaren?
BeantwoordenVerwijderenIk zou ze uiterlijk na 1 of 2 dagen opeten. Bewaar ze verpakt, zodat ze niet teveel uitdrogen!
Verwijderen