Heb je de planning voor de Paasbrunch nog niet helemaal rond? Misschien dat deze lentegroene wraps dan nog wel wat voor jou zijn! Je kunt ze van te voren bereiden en koud serveren.
Gezond, koolhydraatarm én heerlijk van smaak!
Ingrediënten voor 4 wraps:
4 grote eieren
225-250 gram diepvries bladspinazie
25 gram sojameel
25 gram pijnboompitten
200 gram gerookte zalm.
1 el olijfolie voor de dressing
1 tl witte wijnazijn
1 tl pittige mosterd
peper en zout
olijfolie om in te bakken
Bereiding:
Ontdooi de diepvriesspinazie en laat dit heel goed uitlekken.
Maal met een staafmixer in een grote kom de vier eieren met 200 gram uitgelekte spinazie (dit houd je ongeveer over) en het sojameel zo fijn mogelijk. Voeg peper en zout toe.
Verwarm in een koekenpan een klein scheutje olijfolie en bak van een kwart van het beslag de eerste wrap op middelhoog vuur. Keer de wrap na ongeveer 4 minuten en bak hem nog 2 minuten aan de andere kant. Pas op dat de wraps niet bruin kleuren, zet het vuur dan wat lager.
Bak op deze manier vier wraps van het beslag en laat ze afkoelen.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten tot ze licht verkleuren. Laat ze ook afkoelen.
Maak een dressing van de mosterd, olijfolie, wijnazijn en peper en zout. Beleg iedere wrap met 50 gram gerookte zalm en bestrijk de wrap aan de binnenkant met de dressing. Strooi er wat geroosterde pijnboompitten in en rol de wraps voorzichtig op.
Eet smakelijk!
Tip: Heb je geen sojameel? Je kunt ook een flinke schep eiwitpoeder gebruiken of amandelmeel maar het meel kun je ook helemaal weglaten. Je krijgt dan iets meer een omelet-idee...
Gezond, koolhydraatarm én heerlijk van smaak!
Ingrediënten voor 4 wraps:
4 grote eieren
225-250 gram diepvries bladspinazie
25 gram sojameel
25 gram pijnboompitten
200 gram gerookte zalm.
1 el olijfolie voor de dressing
1 tl witte wijnazijn
1 tl pittige mosterd
peper en zout
olijfolie om in te bakken
Bereiding:
Ontdooi de diepvriesspinazie en laat dit heel goed uitlekken.
Maal met een staafmixer in een grote kom de vier eieren met 200 gram uitgelekte spinazie (dit houd je ongeveer over) en het sojameel zo fijn mogelijk. Voeg peper en zout toe.
Verwarm in een koekenpan een klein scheutje olijfolie en bak van een kwart van het beslag de eerste wrap op middelhoog vuur. Keer de wrap na ongeveer 4 minuten en bak hem nog 2 minuten aan de andere kant. Pas op dat de wraps niet bruin kleuren, zet het vuur dan wat lager.
Bak op deze manier vier wraps van het beslag en laat ze afkoelen.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten tot ze licht verkleuren. Laat ze ook afkoelen.
Maak een dressing van de mosterd, olijfolie, wijnazijn en peper en zout. Beleg iedere wrap met 50 gram gerookte zalm en bestrijk de wrap aan de binnenkant met de dressing. Strooi er wat geroosterde pijnboompitten in en rol de wraps voorzichtig op.
Eet smakelijk!
Tip: Heb je geen sojameel? Je kunt ook een flinke schep eiwitpoeder gebruiken of amandelmeel maar het meel kun je ook helemaal weglaten. Je krijgt dan iets meer een omelet-idee...