27 mei 2016

Airfryer


Voor Euronics Barneveld mocht ik de afgelopen maanden een airfryer testen. Zij wilden graag weten wat ik als kookfanaat er allemaal in zou bereiden.

Hoewel de airfryer al een behoorlijke tijd razend populair is, had ik er nog geen. De ruimte in mijn keuken is beperkt en eigenlijk zag ik de meerwaarde ervan niet helemaal. Een nieuwe frituurpan wil ik niet en ik heb een oven. Waarom dan een airfryer aanschaffen?

Toch wilde ik natuurlijk graag een airfryer testen. Als het tegenvalt is er immers niets verloren...

Eerlijk is eerlijk, ik moest wel even wennen aan dit nieuwe hulpmiddel. Ik kreeg een groot exemplaar waarvoor ik ruimte moest maken in mijn keuken. Ook moest ik de bediening van het apparaat onder de knie krijgen. Na wat oefenen ging dat gelukkig allemaal probleemloos.


Ik kocht allereerst een zak verse frietjes. Manlief was na het eten van deze friet direct overstag, zo lekker vond hij deze verse, knapperige friet. Ik vond ze ook lekker hoor, maar ik wilde er juist andere dingen in kunnen bakken. De frietboer is bij ons naast de deur, dus voor alleen friet wilde ik dat apparaat niet op mijn aanrecht.
Omdat ik een echte groente-liefhebber ben, wilde ik vervolgens direct proberen of groenten ook lekker worden wanneer ik ze rooster in de airfryer. Al snel stelde ik vast dat dit nieuwe ding niet alleen een gezonde frituurpan is, maar meer een soort mini-super-oven. Binnen no-time zette ik er heerlijke snacks, vlees- en groentegerechten mee op tafel.

Euronics Barneveld
De meeste mensen zien hun airfryer als gezonde vervanging van de frituurpan en dus worden er alleen friet en snacks in gebakken. Maar met de airfryer kun je nog zoveel méér!

Ik moet binnenkort mijn testexemplaar weer afstaan... Jullie begrijpen wat er op mijn verlanglijstje komt te staan!

De komende tijd zal ik op mijn blog een aantal van mijn favoriete airfryer-gerechten delen.

3 opmerkingen:

  1. Wat leuk, ik ben ook fan van de airfryer, doe er eigenlijk nooit friet in, maar bak vlees of appeltaart en favoriet is geroosterde zoete aardappelfrietjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je kipkluifjes uit de airfryer waren verrukkelijk. Je zult het recept binnenkort vast wel online zetten! Ik ben benieuwd naar je andere ervaringen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb al een tijdje de Philips XL en die bevalt mij super, maak er graag puntpaprika's in en ik vind de gehaktballen en kipfilet lekkerder uit de airfryer. Ben heel benieuwd naar de gerechten!

    BeantwoordenVerwijderen