15 juni 2016

Friet van zoete aardappel uit de airfryer

Voor Euronics Barneveld bedacht ik een aantal recepten voor de airfryer. Ik gebruikte de Montana Master Fryer XL. Zie de advertentie onder in dit bericht voor een leuke aanbieding! 

De zoete aardappel is helemaal ín. Zoals zijn naam al aangeeft is deze aardappel wat zoetig van smaak. De kokosmeel in dit recept past daar prima bij.

Kokosmeel is te koop in natuurvoedingswinkels maar tegenwoordig ook verkrijgbaar in de grotere supermarkt.
De frietjes in dit recept worden niet heel knapperig, maar blijven wat zacht. Dit komt omdat ze kort voorgekookt worden en tijdens het bakken niet helemaal indrogen. Zelf vind ik deze zachte frietjes een traktatie. Wil je liever krokante frietjes? Kook ze dan níet voor en bak de frietjes wat langer in de airfryer. Ze zullen er dan wel wat meer 'uitgedroogd' uit gaan zien...
Experimenteer en lekker op los met je eigen aifryer!

Ingrediënten per persoon:
1 grote zoete aardappel
2 tl kokosmeel
peper/zout
1 tl olijfolie
1 el honing
1 tl milde mosterd

Bereiding:
Schil de aardappel en snijd hem in lange dunne repen. Zet de frietjes op met koud water en laat ze 4 minuten koken. Giet ze af en spoel ze met koud water. Dep de frietjes goed droog en doe ze in bakje. Druppel de olie er overheen zodat alle frietjes een beetje olie rondom krijgen.
Doe nu het kokosmeel met het peper en zout in een boterhamzakje. Schep de frietjes erbij en maak het zakje dicht. Schud het geheel nu voorzichtig. Alle frietjes krijgen nu een dun kokosmeel-laagje.
Bak de frietjes 10-12 minuten op 180 °C in de airfryer.
Roer de mosterd door de honing en serveer deze als dip naast de frietjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten