Bol AlgemeenBol Algemeen

Mayonaise maken - snelle methode

Mayonaise maken op de traditionele manier vergt tijd en eerlijk gezegd ook wat oefening. Dankzij de staafmixer kan iedereen in een mum van tijd een mayonaise maken die eigenlijk niet kan mislukken... Ik heb het voorgedaan, jullie hoeven het alleen nog maar na te doen.

Ik maakte een neutrale mayonaise, maar door er bijvoorbeeld gehakte knoflook, kerriepoeder of verse  tuinkruiden door te roeren maak je je eigen specialiteit!

Ingrediënten:
1 biologisch ei
1 tl milde mosterd
1 el witte wijnazijn
150 gram zonnebloemolie
150 gram olijfolie (geen extra vergine)
peper en zout


Bereiding:
Was het ei voorzichtig en dep het droog.
Doe de mosterd, azijn en olie in een hoge, smalle kom. Voeg peper en zout toe en breek het ei boven de kom. Zet de staafmixer helemaal onderin de kom en zet hem aan op de hoogste stand. Mix ongeveer 10 seconden onderin de kom en trek de staafmixer dan rustig omhoog terwijl je blijft mixen. Wanneer je bovenin bent is de mayonaise klaar.

Zo simpel is het!
Natuurlijk kun je nu de mayonaise nog wat verder op smaak brengen met peper en zout. Vind je de mayonaise te dik? Roer en dan voorzichtig een eetlepel water (of yoghurt) door.

P.S. Het filmen moet ik nog een beetje oefenen... Binnenkort hoop ik alles in één filmpje te kunnen laten zien!