Toen ik op een avond in een koekenpan plakken appel stond te bakken, kreeg ik het lumineuze idee om deze appel ook eens in de airfryer te bereiden. En ja hoor, dat werd écht heel erg lekker!
Eerlijk gezegd werd de appel nóg lekkerder dan in de pan, omdat hij in de pan zo snel zacht wordt en in de airfryer lekker stevig van structuur blijft. Probeer het maar eens!
Ingrediënten voor 2 personen:
1 appelsnuf kaneel
1 tl citroensap
slagroom
2 tl extra pure hagelslag
1 tl suiker of sukrin
Bereiding:
Was de appel en verwijder het klokhuis met behulp van een appelboor. Snijd de appel in 6 plakken en bestrijk deze plakken met het citroensap. Bestuif de plakken met kaneel en verdeel de suiker erover.Bak de appel nu 10 minuten op 160° in de airfryer. Schik de plakken op twee borden en strooi de hagelslag erover. Serveer de warme appel met slagroom.
Reacties
Een reactie posten