
Maar ja, die heerlijke kruimelige toplaag maakt het gerecht direct erg ongezond.
Gelukkig zijn er volop alternatieven te verzinnen. Voor deze crumble gebruikte ik havermout en pitten, gemengd met kokosolie en honing.

Doe het een uur voordat je met de bereiding begint vast in de schaaltjes, dan kan het vast licht ontdooien.
De crumble is heerlijk als dessert maar ook zeer smakelijk als ontbijt!
Ingrediënten voor 2 personen:
250 gram roodfruit
35 gram kokosolie
50 gram grove havermout
25 gram pompoenpitten
25 gram zonnebloempitten
1 el honing of Steviala Sweet Bee
Bereiding:
Verdeel het fruit in twee ovenvaste schaaltjes. Verwarm in een pannetje de kokosolie met de honing en roer hier de havermout en de pitten doorheen. Meng dit goed en schep het op het fruit.
Zet de schaaltjes in de airfryer en bak ze 25 minuten op 160 °C.

Tip: Heb je een royale maaltijd gehad? Verdeel de ingrediënten dan over vier schaaltjes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten