Voor Euronics Barneveld bedacht ik een aantal recepten voor de airfryer. Ik gebruikte de Montana Master Fryer XL. Zie de advertentie onder in dit bericht voor een leuke aanbieding!
De airfryer leent zich er ook uitstekend voor om er groenten in te bereiden. Groentenchips bijvoorbeeld (recept volgt later), of frietjes van groenten. Maar ook deze plakken gebakken aubergine zijn een traktatie. Heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld köftes, spiesen van lamsgehakt of gyros.
Deze plakken aubergine zijn ook heerlijk wanneer je ze op de BBQ of in een grillpan bereidt.
Ingrediënten:
Voor de aubergine:
1 aubergine
3 el olijfolie
1 tl Ras el Hanout van Original Spices
zout
Voor de saus:
2 handen verse muntblaadjes
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
100 gram Griekse yoghurt
¼ tl limoensap
peper/zout
Bereiding:
Hak (in de hakmolen van de staafmixer) de munt samen met de knoflook, het limoensap en de olijfolie goed fijn. Meng dit vervolgens door de Griekse yoghurt en breng de saus op smaak met versgemalen peper en zout.
Laat de saus minimaal een uur in de koelkast staan, zodat de smaken goed in de yoghurt kunnen trekken.
Meng de olie met de Ras el Hanout en voeg wat zout toe. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm en bestrijk beide zijden van alle plakken met het oliemengsel.
Bak de plakken in 13-15 minuten op 180 °C goudbruin.
Serveer ze warm, samen met de saus.
De airfryer leent zich er ook uitstekend voor om er groenten in te bereiden. Groentenchips bijvoorbeeld (recept volgt later), of frietjes van groenten. Maar ook deze plakken gebakken aubergine zijn een traktatie. Heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld köftes, spiesen van lamsgehakt of gyros.
Deze plakken aubergine zijn ook heerlijk wanneer je ze op de BBQ of in een grillpan bereidt.
Ingrediënten:
Voor de aubergine:
1 aubergine
3 el olijfolie
1 tl Ras el Hanout van Original Spices
zout
Voor de saus:
2 handen verse muntblaadjes
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
100 gram Griekse yoghurt
¼ tl limoensap
peper/zout
Bereiding:
Hak (in de hakmolen van de staafmixer) de munt samen met de knoflook, het limoensap en de olijfolie goed fijn. Meng dit vervolgens door de Griekse yoghurt en breng de saus op smaak met versgemalen peper en zout.
Laat de saus minimaal een uur in de koelkast staan, zodat de smaken goed in de yoghurt kunnen trekken.
Meng de olie met de Ras el Hanout en voeg wat zout toe. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm en bestrijk beide zijden van alle plakken met het oliemengsel.
Bak de plakken in 13-15 minuten op 180 °C goudbruin.
Serveer ze warm, samen met de saus.
Reacties
Een reactie posten