Voor Euronics Barneveld bedacht ik een aantal recepten voor de airfryer. Ik gebruikte de Montana Master Fryer XL. Zie de advertentie onder in dit bericht voor een leuke aanbieding!
Dit is het laatste recept van deze maand, en ook de laatste vóór de vakantie. In de maand augustus is 'De keuken van Martine' gesloten... Dit om te zorgen dat deze blog een hobby blijft ;-)
Natuurlijk wordt er op de achtergrond al wel gewerkt aan nieuwe recepten voor ná de zomer!
Ingrediënten kipkluifjes:
10 kipkluifjes (ongeveer een pond)
3 eieren
6 - 7 el kokosmeel
1 el kipkruiden
zout
olijfolie
Ingrediënten pindasaus:
125 gram pindakaas
1 el ketjap manis
2 tl zoute sojasaus
250 ml kokosmelk
1 tl rijstazijn
zout/peper
Bereiding:
Breek de eieren boven een kom en roer ze los.
Meng in een andere kom het meel met de kruiden en zout. Dompel de kipkluifjes een voor een onder in het ei en haal ze daarna door het meelmengsel. Schud het overtollige meel er goed af.
Leg de 'gepaneerde' kipkluifjes op een bord en bespray of bestrijk ze licht met olijfolie.
Bak de kluifjes 7 minuten op 180 en daarna 7 minuten op 150 °C in de airfryer.
Doe alle ingrediënten van de pindasaus in een kleine steelpan, en verwarm de saus op laag vuur al roerend. Voeg niet direct alle kokosmelk toe, maar bepaal wanneer de saus gaat koken hoe dik of dun je de saus wilt door nog wat extra kokosmelk toe te voegen!
N.B.: De pindasaus maakt dit gerecht GOK-oranje, de kipkluifjes zijn GOK-groen.
Dit is het laatste recept van deze maand, en ook de laatste vóór de vakantie. In de maand augustus is 'De keuken van Martine' gesloten... Dit om te zorgen dat deze blog een hobby blijft ;-)
Natuurlijk wordt er op de achtergrond al wel gewerkt aan nieuwe recepten voor ná de zomer!
Ingrediënten kipkluifjes:
10 kipkluifjes (ongeveer een pond)
3 eieren
6 - 7 el kokosmeel
1 el kipkruiden
zout
olijfolie
Ingrediënten pindasaus:
125 gram pindakaas
1 el ketjap manis
2 tl zoute sojasaus
250 ml kokosmelk
1 tl rijstazijn
zout/peper
Bereiding:
Breek de eieren boven een kom en roer ze los.
Meng in een andere kom het meel met de kruiden en zout. Dompel de kipkluifjes een voor een onder in het ei en haal ze daarna door het meelmengsel. Schud het overtollige meel er goed af.
Leg de 'gepaneerde' kipkluifjes op een bord en bespray of bestrijk ze licht met olijfolie.
Bak de kluifjes 7 minuten op 180 en daarna 7 minuten op 150 °C in de airfryer.
Doe alle ingrediënten van de pindasaus in een kleine steelpan, en verwarm de saus op laag vuur al roerend. Voeg niet direct alle kokosmelk toe, maar bepaal wanneer de saus gaat koken hoe dik of dun je de saus wilt door nog wat extra kokosmelk toe te voegen!
N.B.: De pindasaus maakt dit gerecht GOK-oranje, de kipkluifjes zijn GOK-groen.
enig idee hoelang gewoon in de oven??
BeantwoordenVerwijderen;-)
Eerst 20 minuten op 180 °C , daarna even testen...
VerwijderenThanks voor de hele snelle reactie :-)
BeantwoordenVerwijderenGeniet van een maand vrij!!!!!