Mij kun je er voor wakker maken: een lekker stuk versgebakken zalmfilet!
Deze keer combineerde ik de zalm met druiven, cashewnoten en spinazie. Ik at hem overigens gewoon overdag hoor!
Ingrediƫnten voor 4 personen:
4 stukken zalmfilet Ć 150 gram
400 gram (pitloze) blauwe druiven
½ eetlepel citroensap
80 gram roomboter
100 gram cashewnoten
peper en zout
Bereiding:
Halveer de druiven. Dep de filets goed droog en besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met peper en zout. Laat dit een paar minuten intrekken. Verhit de boter en bak hierin als het schuim wegtrekt de stukken zalmfilet aan beide kanten bruin en net niet helemaal gaar. (Zorg ervoor dat de temperatuur niet te hoog staat, er mogen zich geen eiwitten vormen aan de buitenkant van de zalm.)
Neem de filets uit de pan en houd ze warm in een stuk aluminiumfolie. Voeg de cashewnoten aan de bakboter in de pan toe en bak ze 1 minuut op behoorlijk hoog vuur. Voeg dan de gehalveerde druiven toe en bak deze 30 seconden mee. Serveer de zalmfilets en schep de noten en druiven eroverheen.
Tip: Lekker met gewokte spinazie.
Deze keer combineerde ik de zalm met druiven, cashewnoten en spinazie. Ik at hem overigens gewoon overdag hoor!
Ingrediƫnten voor 4 personen:
4 stukken zalmfilet Ć 150 gram
400 gram (pitloze) blauwe druiven
½ eetlepel citroensap
80 gram roomboter
100 gram cashewnoten
peper en zout
Bereiding:
Halveer de druiven. Dep de filets goed droog en besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met peper en zout. Laat dit een paar minuten intrekken. Verhit de boter en bak hierin als het schuim wegtrekt de stukken zalmfilet aan beide kanten bruin en net niet helemaal gaar. (Zorg ervoor dat de temperatuur niet te hoog staat, er mogen zich geen eiwitten vormen aan de buitenkant van de zalm.)
Neem de filets uit de pan en houd ze warm in een stuk aluminiumfolie. Voeg de cashewnoten aan de bakboter in de pan toe en bak ze 1 minuut op behoorlijk hoog vuur. Voeg dan de gehalveerde druiven toe en bak deze 30 seconden mee. Serveer de zalmfilets en schep de noten en druiven eroverheen.
Tip: Lekker met gewokte spinazie.