Deze feestelijke cupcakes zijn een lust voor het oog. Omdat er geen suiker is toegevoegd en havermout en speltvolkorenmeel worden gebruikt, mag je deze cupcakes een verantwoord tussendoortje noemen. Niet voor iedere dag natuurlijk, maar wel voor een feestje!
2 eieren
65 gram (zachte) roomboter
1 tl wijnsteenbakpoeder
75 gram speltmeel (volkoren dus!)
25 gram havermout
40 gram Griekse yoghurt
100 gram verse frambozen
naar smaak: 25-50 gram rode sukrin of No Sugar
Verdeel het beslag over de vormpjes en druk voorzichtig 3 frambozen in iedere cupcake. De frambozen mogen er half bovenuit blijven steken.
Bak de cupcakes nu 25 minuten in een voorverwarmde oven op 160 °C.
Ingrediƫnten voor 8-10 cupcakes:
2 eieren65 gram (zachte) roomboter
1 tl wijnsteenbakpoeder
75 gram speltmeel (volkoren dus!)
25 gram havermout
40 gram Griekse yoghurt
100 gram verse frambozen
naar smaak: 25-50 gram rode sukrin of No Sugar
Ik gebruikte deze vormpjes |
Bereiding:
Breek de eieren boven een kom en voeg de overige ingrediƫnten (behalve de frambozen) toe. Mix deze nu op de hoogste stand in 3 minuten tot een glad en luchtig beslag.Verdeel het beslag over de vormpjes en druk voorzichtig 3 frambozen in iedere cupcake. De frambozen mogen er half bovenuit blijven steken.
Bak de cupcakes nu 25 minuten in een voorverwarmde oven op 160 °C.