Bol AlgemeenBol Algemeen

Koolhydraatarme koffiecake (glutenvrij)

Dit recept ontstond weer eens 'bij toeval'. Toen het kokosmeel óp was en ik dus ineens wat anders moest verzinnen (de chocolade-kokoskoeken die ik wilde bakken houden jullie nog tegoed!), kreeg ik ineens het idee een koffiecake te maken. Vroeger deed ik wel eens koffie in een gewone cake, dus waarom niet in een koolhydraatarm exemplaar?
Zelf ben ik heel erg blij met het resultaat en ook diverse gasten hebben er al van meegesnoept. Er werd door niemand gemerkt dat ik amandelmeel gebruikte in plaats van gewone bloem!
Test het zelf!

Ingrediënten:
175 gram amandelmeel
100 gram boter
4 eieren
15 gram cacaopoeder
75 gram No Sugar of rode Sukrin
50 ml heet water
2 tl wijnsteenbakpoeder
7-10 gram oploskoffie

Bereiding:
Los de koffiepoeder op in het water en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Zorg dat de boter en de eieren ook op kamertemperatuur zijn.
Breek de eieren boven een kom en voeg de boter, No Sugar, cacao, amandelmeel en bakpoeder toe.
Meng alles met een mixer gedurende ongeveer 1 minuut op de hoogste stand. Voeg nu de koffie toe en mix opnieuw 1 minuut.
Schep het beslag in een ingevette cakevorm en bak hem 50 minuten op 170 graden in een voorverwarmde oven.

Sinds ik een siliconen cakevorm heb aangeschaft wil ik nooit meer een 'gewone'. Zo makkelijk, zonder in te vetten en nooit meer resten cake in de vorm... Mijn vorm is 23 cm lang en 10,5 breed.