
Omdat we natuurlijk niet iedere week kunnen gaan wokken, trok ik de stoute schoenen aan en ging ik zelf experimenteren. Hoe moeilijk kon het zijn om deze overheerlijke champignons zelf te maken?
Wat bleek? Helemaal niet moeilijk! Echt heel makkelijk zelfs... Probeer het ook maar eens!
Ingrediënten:
250 gram (niet al te grote) champignons
Voor de marinade:
1 el olijfolie
1 el oestersaus
2 el sojasaus
⅛ tl gemalen peper
¼ tl knoflookpoeder

Meng in een kom alle ingrediënten voor de marinade. Veeg de champignons goed schoon en voeg ze toe aan de marinade. Roer ze goed door, zodat alle champignons een laagje van de marinade krijgen.
Laat het nu minimaal een uur intrekken en roer de champignons regelmatig om.
Schep de champignons in de mand van de airfryer en bak ze 10 minuten op 170 °C.
Je kunt ze zowel warm als koud serveren!
Tip: Ga naar een Chinese toko of een natuurwinkel voor een goede soja- en oestersaus zonder E621.
Voor Euronics Barneveld bedacht ik een aantal recepten voor de airfryer. Ik gebruikte de Montana Master Fryer XL.