Bol AlgemeenBol Algemeen

Grillkruiden

De laatste tijd ben ik aan het experimenteren met het zelf bereiden van Zeeuws spek. Wat een leuke hobby heb ik toch!
Voor de marinade van het spek had ik 'grillkruiden' nodig. Potjes genoeg te koop met grillkruidenmix, maar dat was voor mij geen optie. (Zie mijn blogbericht over viskruiden)
Omdat ik de grillmix van Body&Fit nog in huis had, gebruikte ik deze keer. Heerlijk! Maar ja, de tweede keer vond ik het eigenlijk toch nóg uitdagender om ook zelf een kruidenmix te maken. Iets tijdrovender maar zeker zo leuk!

Ingrediënten:
4 el paprikapoeder
2 tl witte peper
2 tl tijm
1 tl selderijzaad
1 tl basilicum
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
½ tl foelie
½ tl oregano
½ tl korianderzaad
½ tl gember
¼ tl nootmuskaat

Bereiding:
Meng alle ingrediënten door elkaar en bewaar de grillkruiden in een goed afgesloten pot bij kamertemperatuur.

Jullie kunnen aan de foto van mijn keukenla wel zien dat ik graag mijn eigen kruiden maak... 😄

Het recept voor het Zeeuwse spek volgt later deze week...

Reacties

  1. oh mijn keukenkasten staan ook vol met kruiden, ik mix al heel lang zelf kruiden. Wat je zegt je kan het maken hoe je het lekker vind.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Precies! Ik vind het altijd weer een uitdaging om een bijzondere mix te maken!

      Verwijderen
  2. Hoeveel kruiden voeg ik toe voor een pond gehakt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In gehakt heb ik deze kruiden nog niet gebruikt, ik zou beginnen met een eetlepel.

      Verwijderen
  3. Goh wat een goed idee. Ik masseer mijn stukken vlees die ik op de bbq laat garen ook altijd eerst met kruiden. Nu koop ik meestal een standaard mix, maar het is een kleine moeite om dit zelf samen te stellen natuurlijk. Bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten