De laatste tijd ben ik aan het experimenteren met het zelf bereiden van Zeeuws spek. Wat een leuke hobby heb ik toch!
Voor de marinade van het spek had ik 'grillkruiden' nodig. Potjes genoeg te koop met grillkruidenmix, maar dat was voor mij geen optie. (Zie mijn blogbericht over viskruiden)
Omdat ik de grillmix van Body&Fit nog in huis had, gebruikte ik deze keer. Heerlijk! Maar ja, de tweede keer vond ik het eigenlijk toch nóg uitdagender om ook zelf een kruidenmix te maken. Iets tijdrovender maar zeker zo leuk!
Ingrediënten:
4 el paprikapoeder
2 tl witte peper
2 tl tijm
1 tl selderijzaad
1 tl basilicum
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
½ tl foelie
½ tl oregano
½ tl korianderzaad
½ tl gember
¼ tl nootmuskaat
Bereiding:
Meng alle ingrediënten door elkaar en bewaar de grillkruiden in een goed afgesloten pot bij kamertemperatuur.
Jullie kunnen aan de foto van mijn keukenla wel zien dat ik graag mijn eigen kruiden maak... 😄
Het recept voor het Zeeuwse spek volgt later deze week...
Voor de marinade van het spek had ik 'grillkruiden' nodig. Potjes genoeg te koop met grillkruidenmix, maar dat was voor mij geen optie. (Zie mijn blogbericht over viskruiden)
Omdat ik de grillmix van Body&Fit nog in huis had, gebruikte ik deze keer. Heerlijk! Maar ja, de tweede keer vond ik het eigenlijk toch nóg uitdagender om ook zelf een kruidenmix te maken. Iets tijdrovender maar zeker zo leuk!
Ingrediënten:
4 el paprikapoeder
2 tl witte peper
2 tl tijm
1 tl selderijzaad
1 tl basilicum
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
½ tl foelie
½ tl oregano
½ tl korianderzaad
½ tl gember
¼ tl nootmuskaat
Bereiding:
Meng alle ingrediënten door elkaar en bewaar de grillkruiden in een goed afgesloten pot bij kamertemperatuur.
Jullie kunnen aan de foto van mijn keukenla wel zien dat ik graag mijn eigen kruiden maak... 😄
Het recept voor het Zeeuwse spek volgt later deze week...