Bol AlgemeenBol Algemeen

Knolselderijsoep

Een aantal jaren geleden behoorde de knolselderij nog tot de vergeten groenten, maar vandaag de dag is deze grote knol weer helemaal 'in'. Bij veel (koolhydraatarme) gerechten wordt de knolselderij als vervanger van aardappel gebruikt, bijvoorbeeld in stamppotten of puree's.
Maar ook solo mag de knolselderij er zijn! Gebakken in blokjes bijvoorbeeld, of in deze heerlijke, romige knolselderijsoep.

Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 middelgrote knolselderij
1 ui
750 ml groentebouillon
witte peper
1 laurierblad

2 tenen knoflook
2 el olijfolie
200 gram gerookte zalm (optioneel)
zout

Bereiding:
Snipper de ui en knoflook. Verwijder de schil van de knolselderij en snijd het  witte vruchtvlees in blokjes. Verwarm de olie in een grote pan en bak de ui, knoflook, knolselderij en een flinke snuf witte peper ongeveer 10 minuten.
Voeg nu de hete bouillon toe met het laurierblad en laat de groenten nog 20 minuten zachtjes koken totdat de knolselderij goed gaar is.
Verwijder nu het laurierblad en mix alles met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg zout naar smaak toe. Verdeel de soep in 4 diepe borden.

In de soep schepte ik snippers gerookte zalm, maar ook spekjes of geroosterde walnoten zijn een prima combinatie!

Tip: Wil je deze soep als voorgerecht serveren? Gebruik dan 250 ml bouillon meer dan in het recept vermeld staat. Je hebt dan voldoende voor 8 personen, de soep vult enorm!