Bol AlgemeenBol Algemeen

Koolhydraatarme (en glutenvrije) amandel-kokos-boterkoek

Onlangs maakte ik voor iemand een 'gewone' boterkoek. Wat een hoop suiker gaat daar dan in zeg, ik schrok ervan!
Geef mij mijn eigen suikervrije boterkoek maar. Lekker legaal genieten..


Ingrediënten:

2 eieren
100 gram amandelmeel
40 gram kokosmeel
60 gram kokosrasp
200 gram roomboter op kamertemperatuur
100 gram erythritol
2 el water




Bereiding:

Breek één ei boven een klein kommetje en roer het los.
Breek het andere ei boven een grote kom en voeg de helft van het andere ei toe. Doe nu
het amandelmeel, kokosmeel, geraspte kokos, No Sugar, het water en de boter erbij. Mix met een mixer met deeghaken de ingrediënten tot een deeg.
Schep het deeg in een ingevette boterkoekvorm en druk het plat. Gebruik de achterkant van een vochtige lepel om het deeg glad te maken. Bestrijk de koek met de rest van het ei. Trek met een vork een patroon in de bovenkant van de boterkoek als je dat leuk vindt...

Bak de boterkoek 35 minuten in een voorverwarmde oven van 170 °C graden tot hij mooi goudbruin is. Laat hem in de vorm afkoelen en haal hem pas daarna eruit. Bewaar de boterkoek in de koelkast en haal hem er een half uur voordat je hem serveert weer uit.

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022