03 januari 2017

Gelukkig nieuwjaar!

Het nieuwe jaar is begonnen en langzaam maar zeker is alles 'back to normal'. Misschien heb je nog wat 'foute restjes' in de koelkast maar ben je wel weer even klaar met alle ongezonde maaltijden. Laat ze dan maar lekker liggen of beter: gooi ze weg.
Natuurlijk ben ik geen fan van voedselverspilling, maar ik ben nog minder een fan van verspilling van je lijf. Met slechte voeding geef je je lichaam geen voedingsstoffen, dus je betaalt er eigenlijk dubbel voor. Eerst in de winkel en dan met je lijf. Het is dus goedkoper om het weg te doen!

Mijn voornemen voor het jaar 2017 is om minder tijd in 'De keuken van Martine' door te brengen. Het bereiden, fotograferen en uitwerken van de recepten kost best veel tijd. Jammer, want ik doe het heel graag! Maar omdat er meer dingen zijn die ik graag doe zal ik keuzes moeten maken.
Gelukkig staan er inmiddels heel veel gezonde recepten op mijn blog, dus jullie hebben genoeg materiaal om heerlijk en gezond te kunnen koken! Wist je dat alle recepten terug te vinden zijn in de receptenindex? Natuurlijk blijf ik nieuwe recepten met jullie delen, maar het zullen er wellicht minder zijn dan in het afgelopen jaar.

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat dan vooral een reactie achter onder het bewuste blogbericht. Het stimuleert mij om meer recepten te bedenken en voor andere lezers is het leuk om te lezen wat jij van het gerecht vond!

Wat zijn jouw goede voornemen voor dit jaar? Afvallen? Stoppen met roken? Meer zelf koken?
Ik hoor het graag!

6 opmerkingen:

 1. Voor jou ook de beste wensen voor 2017.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heel goed en gezond 2017!
  We gaan gewoon door met zoveel mogelijk gezond eten en bewegen. (De taarten op mijn blog zijn meestal voor anderen.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!
   Ja, dat klinkt herkenbaar... Ik maak ook veel voor anderen :D Maar bakken is leuk om te doen hè?

   Verwijderen
 3. "Iedere stap kan een nieuw begin zijn".
  Wij wensen jou veel stappen in 2017.
  Vraagje;
  een soort toastjes van amandelmeel. Ik heb met Kerst kaascrackers gemaakt. Meer amandelmeel en weinig kaas. Kan dit met alleen amandelmeel, eiwit en bakpoeder ??
  Sorry, je wilde minder in de keuken staan.
  Heb het goed !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tsja Gerrie, ik vermoed van wel maar ik zou het gewoon eens met een kleine hoeveelheid proberen. Door het eiwit 'plakt' het vermoedelijk goed.
   Dank voor de lieve wensen!

   Verwijderen