Is het jouw voornemen om dit jaar gezonder te gaan eten? Begin dan eens met het maken van deze heerlijke, vezelrijke havermoutkoeken!
Wanneer je géén brood wilt als ontbijt maar wél vezels en koolhydraten, dan is het soms even denken wat je kunt nemen als (snel) ontbijt. Zeker wanneer deze meegenomen moet worden naar school of naar het werk, dan is iets kleins dat toch voedzaam is best handig.
Je hebt tenslotte niet altijd in de tijd of gelegenheid om een salade klaar te maken of een omelet te bakken...
Deze stevige havermout-ontbijtkoeken zijn dan een uitkomst!
50 gram honing
100 gram pindakaas
100 milliliter slagroom
4 eieren
1 zakje bakpoeder
100 gram rozijnen
Bak het geheel nu in 30 minuten op 160 °C goudbruin en gaar. Laat de koek afkoelen en snijd hem daarna in 8 stukken.
NB: Koop voor een glutenvrije koek havermout met een glutenvrij keurmerk.
Wanneer je géén brood wilt als ontbijt maar wél vezels en koolhydraten, dan is het soms even denken wat je kunt nemen als (snel) ontbijt. Zeker wanneer deze meegenomen moet worden naar school of naar het werk, dan is iets kleins dat toch voedzaam is best handig.
Je hebt tenslotte niet altijd in de tijd of gelegenheid om een salade klaar te maken of een omelet te bakken...
Deze stevige havermout-ontbijtkoeken zijn dan een uitkomst!
Ingrediënten voor 8 stuks:
200 gram havermout50 gram honing
100 gram pindakaas
100 milliliter slagroom
4 eieren
1 zakje bakpoeder
100 gram rozijnen
Bereiding:
Klop de eieren met het bakpoeder en de slagroom luchtig en romig. Voeg nu de honing en pindakaas toe en mix dit er kort door. Spatel vervolgens de havermout en de rozijnen erdoor. Schep het geheel in een platte bakvorm of ovenschaal.Bak het geheel nu in 30 minuten op 160 °C goudbruin en gaar. Laat de koek afkoelen en snijd hem daarna in 8 stukken.
NB: Koop voor een glutenvrije koek havermout met een glutenvrij keurmerk.