23 februari 2017

Smart Pasta: glutenvrij en laag in koolhydraten

Van Body&Fit mocht ik de Smart pasta proberen. Altijd leuk, wanneer bedrijven hun producten beschikbaar stellen om te testen!

Smart Pasta van Body&Fit
Smart Pasta: fettuccine, noodles, rijst en spaghetti

Toen ik ruim drie jaar geleden gestart was met mijn koolhydraatbeperkte eetpatroon, kocht ik bij de Action enkele zakken koolhydraatarme rijst en spaghetti. Je wilt alles proberen nietwaar?
Dit liep uit op een zware teleurstelling. De rijst en spaghetti stonken en smaakten mijns inziens naar plastic. Ik was dus eerlijk gezegd best benieuwd naar deze smartpasta van Body & Fit. Zouden deze kwalitatief beter zijn?Smart Noodles
Smart noodles

Mijn ervaring:

Ik kreeg een pakket thuisgestuurd met vier verschillende soorten pasta: rijst, spaghetti, noodles en fettuccine. De eerste die ik gebruikte was de rijst. Zodra het zakje eenmaal geopend is, moet je de rijst eigenlijk allemaal gebruiken. Omdat het tóch koolhydraatarm was, roerde ik het hele zakje door mijn eenpersoons roerbakgerecht... Dat was geen goed idee. Hoewel de rijst qua smaak niet tegenviel, was de hoeveelheid véél te groot. Ik had hier vier keer mee kunnen doen...

De  tweede smartpasta die ik gebruikte waren de noodles. Dit was een aangename verrassing! De noodles namen - net als de rijst - een beetje de kleur van de saus aan en smaakten ook helemaal niet slecht! Er zit een stevige bite in de noodles waardoor het meer body geeft aan het gerecht. Het zakje gebruikte ik nu voor een royale maaltijd voor twee personen. Deze noodles lijken me ook erg lekker in een stevige kippen- of tomatensoep.
Smart spaghetti
Smart spaghetti

Als derde was de spaghetti aan de beurt. Mijn recept 'prei carbonara' staat hier regelmatig op het menu. Manlief eet hier dan pasta bij, en ik eet het zonder pasta. Nu aten we het beiden met deze spaghetti en dat was toch echt een verrijking van mijn gerecht. Ook manlief was erg tevreden en miste zijn eigen pasta helemaal niet!

Volgende week ga ik mijn laatste pasta, de fettuccine gebruiken. Hiermee wil ik een 'pasta pesto' gaan maken, een gerecht dat ik mis sinds ik koolhydraatbeperkt eet...

Na het testen van drie van de vier smaken kan ik al stellen dat ik tevreden ben over deze koolhydraatarme pastasoorten. Hoewel het in smaak niet vergelijkbaar is met 'echte pasta', vind ik dit toch een heel prettig alternatief om bepaalde gerechten een beetje meer 'body' te geven! Ik zal ze zeker weer aanschaffen!

1 opmerking: