Vermoedelijk eten velen van jullie met Pasen wel één of meerdere eieren... Maar ik gok dat maar weinigen eieren met zeewier zullen eten!
Ik zal jullie vertellen waarom wij dat wél doen...
I sea bacon van Seamore is een 100% wild en biologisch zeewier. Als je het bakt in olijfolie verandert het in een (groene) bacon!
Het is onbewerkt, glutenvrij, vegan, biologisch, caloriearm, duurzaam en erg lekker. Het smaakt en ruikt als bacon, maar dat is het dus niet!
Je kunt de krokante bladeren gebruiken als smaakmaker in salades, pasta's en overal waar je het zelf lekker bij vindt.
Het zeewier is overigens ook rauw te eten nadat je het even kort in water hebt geweekt.
Ik bakte een aantal bladeren van I sea bacon (zie het onderstaande filmpje) en maakte er vervolgens in de hakmolen van de staafmixer een kruim van. Heerlijk over gebakken eieren. Bacon and eggs dus!
•
Ik zal jullie vertellen waarom wij dat wél doen...
I sea bacon van Seamore is een 100% wild en biologisch zeewier. Als je het bakt in olijfolie verandert het in een (groene) bacon!
Het is onbewerkt, glutenvrij, vegan, biologisch, caloriearm, duurzaam en erg lekker. Het smaakt en ruikt als bacon, maar dat is het dus niet!
Je kunt de krokante bladeren gebruiken als smaakmaker in salades, pasta's en overal waar je het zelf lekker bij vindt.
Het zeewier is overigens ook rauw te eten nadat je het even kort in water hebt geweekt.
Ik bakte een aantal bladeren van I sea bacon (zie het onderstaande filmpje) en maakte er vervolgens in de hakmolen van de staafmixer een kruim van. Heerlijk over gebakken eieren. Bacon and eggs dus!
Nog een paar voordelen van I sea bacon op een rijtje:
- Langzame koolhydraten
- Veel vezels
- Past in een veganistisch dieet
- Organisch en duurzaam