Wanneer er in Amerika gelachen moet worden voor een foto, wordt er 'say cheese' gezegd. Dat begrijp ik wel, ik moet namelijk ook lachen als ik aan 'cheese' denk! 😆
Wanneer je je gasten deze cheescake serveert, zal iedereen lachen...
Je kunt deze cake prima serveren bij de koffie of thee, maar waarom zou je er niet gewoon je ontbijt van maken?
250 gram ricotta
125 gram geraspte kokos
100 gram zachte roomboter
50 gram Steviala Kristal Sweet
6 eieren
2 tl wijnsteenbakpoeder
1 biologische citroen
snuf zout
Was de citroen en haal met een citrusrasp/zesteur de schil van de citroen.
Breek de eieren boven een mengkom. Voeg vervolgens de mascarpone, ricotta, kokos, Steviala Kristal Sweet, boter en een snuf zout toe. Pers 1,5 el citroensap uit de citroen en doe dit bij het mengsel, samen met het citroenrasp. Schep nu het bakpoeder erbij en mix alles met een mixer een minuut op volle snelheid.
Giet het beslag nu in een siliconen cake- of taartvorm. Wanneer je géén siliconen vorm gebruikt, moet je de bakvorm héél goed invetten!
Bak de cheesecake 70 minuten op 160°C en laat hem afkoelen in de vorm. Nadat je hem uit de oven hebt gehaald, zal hij wat inzakken. Dan is je cake niet mislukt, dat hoort zo!
Snijd de cake pas wanneer hij volledige afgekoeld is (tot koelkastemperatuur)! Bewaar hem in de koelkast of vries (een deel van) de cheesecake in voor later.
Blijft de cake met jouw ingrediënten een beetje te nat? Voeg dan volgende keer 10 gram kokosmeel toe aan het beslag.
Tip: Gebruik een grote mengkom! (Je wilt niet weten hoe mijn kleding en keuken eruit zagen toen ik een kleine mengkom gebruikte... 😉).
Wanneer je je gasten deze cheescake serveert, zal iedereen lachen...
Je kunt deze cake prima serveren bij de koffie of thee, maar waarom zou je er niet gewoon je ontbijt van maken?
Ingrediënten:
125 gram mascarpone250 gram ricotta
125 gram geraspte kokos
100 gram zachte roomboter
50 gram Steviala Kristal Sweet
6 eieren
2 tl wijnsteenbakpoeder
1 biologische citroen
snuf zout
Bereiding:
Was de citroen en haal met een citrusrasp/zesteur de schil van de citroen.Breek de eieren boven een mengkom. Voeg vervolgens de mascarpone, ricotta, kokos, Steviala Kristal Sweet, boter en een snuf zout toe. Pers 1,5 el citroensap uit de citroen en doe dit bij het mengsel, samen met het citroenrasp. Schep nu het bakpoeder erbij en mix alles met een mixer een minuut op volle snelheid.
Giet het beslag nu in een siliconen cake- of taartvorm. Wanneer je géén siliconen vorm gebruikt, moet je de bakvorm héél goed invetten!
Bak de cheesecake 70 minuten op 160°C en laat hem afkoelen in de vorm. Nadat je hem uit de oven hebt gehaald, zal hij wat inzakken. Dan is je cake niet mislukt, dat hoort zo!
Snijd de cake pas wanneer hij volledige afgekoeld is (tot koelkastemperatuur)! Bewaar hem in de koelkast of vries (een deel van) de cheesecake in voor later.
Blijft de cake met jouw ingrediënten een beetje te nat? Voeg dan volgende keer 10 gram kokosmeel toe aan het beslag.
Tip: Gebruik een grote mengkom! (Je wilt niet weten hoe mijn kleding en keuken eruit zagen toen ik een kleine mengkom gebruikte... 😉).