
Je kunt deze heerlijke geroosterde borrelnoot-kikkererwten als tussendoortje eten maar zelf vind ik ze het allerlekkerste over een salade. Gezonde croutons die de salade door de gebruikte kruidenmix ook nog extra smaak geven.
Ik koos voor de kruidenmix Garlic & Pepper van de serie Herbs & Spices.
Ingrediënten:
175 gram kikkererwten1 el olijfolie
1 el Herbs & Spices smaak Garlic & Pepper

Bereiding:
Schep 170 gram kikkererwten uit een potje en spoel ze goed af in een zeef. Laat ze uitlekken en schudt ze daarna op een stuk keukenpapier, zodat het meeste aanhangende vocht wordt opgenomen door het papier.
Mix in een mengkommetje de olijfolie met de kruiden. Schep nu de kikkererwten erdoor en schep alles goed door elkaar.
Rooster de erwten op de bodem van de airfryermand 15 tot 20 minuten op 150°C. Schep ze nu op (schoon) keukenpapier en laat ze afkoelen. Bak ze daarna nóg 5 minuten. De kikkerwten zullen nu knapperig blijven!
Voor Euronics Barneveld bedacht ik een aantal recepten voor de airfryer. Ik gebruikte de Montana Master Fryer XL.
![]() |